• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Stefan_62 - майстор
Здравейте майстори, климатикът ми е "Panasonic CU/CS E12NKE-3" по принцип съм доволен от работата му, но на няколко пъти /както и днес/ми направи впечатление, че когато го пусна отначало си работи нормално / работи си, когато достигне зададената темп. си изключва и т.н/, но след около час-два работа вентилаторът на вътрешното тяло започва да намаля оборотите за около 5сек.до спиране и след това веднага да ги увеличава до зададените за около 20 сек. и така постояно докато не го изключа /което си е дразнещо/. Оборотите на вентилатора съм ги задал на 2-ра степен, че да не вдига много шум, а жалюзите на автоматично, температурата на 22 градуса при външна около 7-8 градуса. Пускам го на "Еконави" и мислех, че е от това, но когато го изключа /Еконавито/ продължава да работи така. По принцип не го ползвам постояно, почиствам въпреки това на две седмици филтъра и както казах съм доволен от работата му, като изключа това постояно намаляне и усилване на оборотите на вентилатора понякога. Аз ли греша нещо по настройките или това си е нормална работа при зададени такива параметри. :drinkers:
EDI - майстор
Вземи почисти добре филтрите, ако не си ги чистил редовно.Когато не достига дебит, имат навика да се "наемат" и оборотите да се менят по този начин.След това вече търси сервиза, ако не стане работата.
Stefan_62 - майстор
EDI написа:
Вземи почисти добре филтрите, ако не си ги чистил редовно.Когато не достига дебит, имат навика да се "наемат" и оборотите да се менят по този начин.След това вече търси сервиза, ако не стане работата.
Ами преди няколко дена ги чистих и от тогава не го бях пускал, но между впрочем сега като влязох в стаята гледам, че пак си работи нормално явно е нещо друго. Ако има нещо проблем от самия климатик не би ли трябвала да ми изписва някъква грешка?
EDI - майстор
Има кодове за грешки, но нямам такава машина и не знам как стоят нещата.Няма ли самодиагностика някаква.
Stefan_62 - майстор
Сега се зачетох в сервизната книжка в раздела "Отстраняване на проблеми". В един от симптомите "Вътрешният вентилатор спира от време на време при отопление", причина - "С цел да се избегне нежелан охлаждащ ефект". Нещо подобно на това което се получава и при мен, възможно ли е да е поради тази причина :? . Както писах по-горе вече от половин час пък си работи нормално :?
EDI - майстор
Това е по време на дефрост, не ми прилича при теб да е така.Забелязал ли си да дефроства, когато пулсира турбината.
Stefan_62 - майстор
EDI написа:
Това е по време на дефрост, не ми прилича при теб да е така.Забелязал ли си да дефроства, когато пулсира турбината.
Не съм гледал, но следващият път когато се прояви ще погледна.
KTT - помощник
По време на дефрост си затвяря жалузите, така че няма как да не се забележи че дефроства. Защо слагате вентилатора на 2 степен а не на ауто. На ауто е толкова тих че и на метър от него не можеш да го чуеш че работи. Духа здраво само до достигане на зададената температура.
Еконавито би трябвало да увеличава - намаля градусите и посоката на духане в зависимост от присъствие и местоположение на хора, както и в зависимост от осветлението.
Stefan_62 - майстор
KTT написа:
По време на дефрост си затвяря жалузите, така че няма как да не се забележи че дефроства.
Ами досега колкото пъти съм го пускал /а това не е постояно/ не съм забелязал да затваря жалюзите, явно досега не се е дефорствал :? . По принцип го пускам рядко, основно се отоплявам на парно, но когато се покачат температурите над 5-6 градуса спирам парното и ако се наложи пускам климатика да затопли.
Stefan_62 - майстор
Здравейте майстори, да си раздвижа малко темата с едно питане. От няколко дена пускам климатика /описан по-горе/ на отопление и забелязвам, че от външното тяло не капе вода. Гледам климатиците на комшиите си капят, това нормално ли е /при тези температури/ или има някъкъв проблем. Миналата есен и зима като го пусках си капеше водата от конденза.
  • 1
  • 2

Тема "Нормално ли е или не?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: