Има Жека, има. Скоро гледах една къща по Варненско. Мазали са я няколко човека от Дългополските села. Хареса ми. Подробности не знам, но хората бяха доволни от цената за труда.
Искам да питам за стара гредоредна къща, като използвам темата, за да не отварям нова.
Понеже къщата е гредоред, и таваните са отгоре с кал, а отдолу с варова боя, та някой ден ще реша да ги пребоядисам, понеже са се налукали отдавна.
Не ми е ясно как върху дъските е нанесена замаската и изобщо се задържа ? (иначе тавана стои равен, освен че е напукана шпакловката на места)
Като тръгна да свалям варта- примерно да я измия с гъба- дали няма да падне и шпакловката и да стане по сложно ?
Изобщо как се действа в подобна ситуация ?
До сега съм мил с гъба- варова боя в апартамент, послес грунд запечатих и после шпакловах с гипсова, и стана ок. Но тука ситуацията не е бетонна плоча, а дъски и изобщо не ми е ясно, циментова шпакловка дали се задържа на тях и как ?
За стените -е напластявана с годините слой след слой вар. За стените с шпаклата да се сваля до основата варта ли е необходимо ?