• 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 63
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
пишман_майстор - майстор
Поздравления колеги за чудесния форум , колкото и да знаеш ,винаги има какво ново да научиш .И аз съм в търсене на диск от брана (и май вече съм си намерил :razz: , но да не се радвам предварително :| ). Като знам,че бяха в ръцете ми шест парчета ( от един стар кош за царевица - бяха сложени/ заварени на краката ) и отидоха на отпадъците :evil: Откъде да зная,че става такава "чудесия" :)
gogin - специалист
Аз пък чакам диска от брана, като войник уволнение, и само да пристигне го почвам. Благодаря много на колегата Стефан–62. Приятелите взеха да ме базикат вече с този диск, ама кат стане ще го търсят и те след като им приготвя някоя гозбица.
milev5 - специалист
А може ли да се ползва подобна чиния от алуминий ?
Някъде бях чел че при нагрява не с пламък отделял канцерогенни вещества.
То не че като готвиш в полуръждясал диск не е същото ама :-D
bulhomes2 - майстор
Моя го бях оставил при един приятел от бая време. В събота ходихме по горите и го накарах да го вземе. Явно не го беше барал, че бая беше ръждясал. Напекох го на огъня и го намазах хубаво с няколко парчета сланина. Бая мизерия стана, че си мислех, че няма да го ползваме. Забърсах го с няколко салфетки и един парцал и се поизлъска. Пуснах 2 тарелки трътки да се позапържат (без нищо). Като си пуснаха от мазнината долях с водичка да се поварят. Водата беше станала кафеникава и все си мислех, че трътките ще идат за кучето. Обаче после се оказа, че нямаха никакъв вкус на ръжда или нещо друго мръсно, а си бяха... убиец (бях им сложил малко сушени манатарки и чесън)
Последна промяна от bulhomes2 на вт мар 12, 2013 7:39 pm, променено общо 1 път.
piron45 - майстор
milev5 написа:
Не става колега, алуминиевия окис не е полезен за консумация, освен ако не тефлонираш алуминия. Но и тогава трябва да е много дебел, повече от 10мм, защото ще се нагрява бързо в мястото на пламъка, но в периферията ще е по хладен, поради това че алуминия има по голямо топлоотдаване от стоманата.

От друга страна железния окис не е канцерогенен.
stiv1961 - майстор
bulhomes2 написа:
Напекох го на огъня и го намазах хубаво с няколко парчета сланина.
След тази процедура е трябвало да го ,,отъркаш" с глава лук срязана наполовина- всички миризми изчезват.
bulhomes2 - майстор
Ми нямаме адет да носим лук по баирите...
stiv1961 - майстор
bulhomes2 написа:
Ми нямаме адет да носим лук по баирите...
А ние рибарите/ риболовците/ имаме :-D
milev5 - специалист
piron45 написа:
milev5 написа:
Не става колега, алуминиевия окис не е полезен за консумация, освен ако не тефлонираш алуминия. Но и тогава трябва да е много дебел, повече от 10мм, защото ще се нагрява бързо в мястото на пламъка, но в периферията ще е по хладен, поради това че алуминия има по голямо топлоотдаване от стоманата.

От друга страна железния окис не е канцерогенен.
Тенкю :prost:
gogin - специалист
Айде и аз да се похваля. Вчера куриетите доставиха диска на жена ми към11:50ч., а аз едвам дочаках да се прибере, и към 19:00ч. пристигна. Радвах се като малко дете на скъпа играчка. В събота ако не съм на работа го почвам. Ще има и снимков матРиал и в двете теми разбира се. Още веднъж много големи благодарности на Стефан-6
62. Вече е кръстен, казва се: Стефандър :supz: :supz: :supz:
И ето какво направих днес:първо заварих дупката

Прикачен файл

130320131074.jpg

Прикачен файл

130320131070.jpg

Прикачен файл

130320131069.jpg
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40