Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Колко да се запрашат? Няма да ги замерях с кал я. Монтирал съм няколко модела датчици отвън. Някои преди 10 и повече години. Още си бачкат.
А в датчиците от 7 лева и в тези от 27 лева има чаркове за 2 лева.
Прикачен файл:
att-44f192e22307e1_50.gif
att-44f192e22307e1_50.gif (7.24 KиБ) Видяна 2212 пъти
:partyman:
Найденов - специалист
hidrazin, Благодарско за схемата! :supz:
NeoBoss - специалист
и да се запрашат какво?!?! .. да ти се наложи на 2 години веднъж да ги минеш със парцала. В началото мойте лампи бяха с таймер, за няма и месец ми се наложи 3 пъти да го настройвам :lol: от тогава съм със фотореле и нямам никакви грижи. ХУбавото му е че при много мрачни дни когато на вън става с близо час по тъмно от слънчев ден лампите пак се включват когато трябва. А какъвто и да е таймера - това неможе да го направи.
stancho123 - специалист
VLADO66 написа:
http://www.stbbg.com/?page_id=21&record_id=9227 ,а има и още http://ultra-led.bg/categories.php?CategoryID=1243
А кое от всичките да взема?
Май от първия линк изглежда най-добре ,ама то водозащетено ли е?
Ако го сложа отвън до прожектора ще го вали дъжд и всичко...
И къде се свързват тия 3жици?
Минуса са е постоянен към прожектора ,а тия двата са към фазата ,така ли?
И оня другия кабел зазeмяване ли е?
Единия червен фазата към кабела другия към фазата на прожектора и готово ли?
Слагам термошлаух на свързките и после забивам релето с един дюбел на фасадата ,клепам със силикон да го по изолирам от вода и забравям за него ли?

Питам всичко това ,защото релетата ,който даде на линка ми се виждат за вътрешна употреба или нещо друго.
VLADO66 - майстор
Първия линк,както третото и четвъртото от втория.За цвета на проводниците както си забелязал използват най различни цветове така че трябва да прочетеш упътването.Може да сложиш релето на страничните болтове на прожектора вместо да биеш дюбели.
Последна промяна от VLADO66 на чет мар 14, 2013 4:31 pm, променено общо 1 път.
stancho123 - специалист
А то как се монтира примерно първото?
Изглежда качели е за ъгъл на нещо.И ако предположим че го монтирам така отзад няма капак и ще влиза вода. :?
VLADO66 - майстор
stancho123 написа:
А то как се монтира примерно първото?
Изглежда качели е за ъгъл на нещо.И ако предположим че го монтирам така отзад няма капак и ще влиза вода. :?
кабелите на фоторелето ги наври в прожектора,а ако са къси ги удължи и омотай с бишоп.

Тема "Какво ми трябва?-някъв датчик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: