• 1
  • 2
Съвети за начинаещи готвачи.
stiv1961 - майстор
Нямам работа този уикенд/ е, имам ама е студено/ и реших да се правя на готвач :) В Кауфланд пуснаха на прИмоция свински глави по 1.49 лв./кг. и аз се снабдих с една 2.100 кг. Обелих и нарязах на едро кило и половина картофи, една глава лук на ситно, посолих, после черен, червен пипер, бахар, няколко скилидки чесън, дафинов лист и чубрица. Всичко това смесих и изсипах в касеролата. Главата я сварих, препених и шпиковах със скилидки чесън. После я ,,настаних" в касеролата при сместа и пъхнах в устата едно лимонче :) , малко сол, червен пипер, полях с бульон и във фурната за два часа. Докато си изпием аперетива дойде време за вечеря и воала- много бира изпи :partyman:

Прикачен файл

150320132092.jpg

Прикачен файл

150320132093.jpg

Прикачен файл

150320132094.jpg
Stefan_62 - майстор
=D> добре си се справил като кулинар :drinkers:
Съни - специалист
Стив страхотно изглежда. Толкова страхотно, че съм пассссс. Ич не долюбвам таквиз. Онзи ден една агнешка глава така я гледах гледах и тя ма гледаше и... са отказах. Дано кулинарното ти постижение да не ме запрати ся в магазинта да ми дойде акъла.
Илчо Илиев - майстор
Какво грехопадение, през най- строгите пости, да се поддадеш на такива греховни мисли и действия......ама кат са замисля...в това хладното време, какво друго да ти дойде на ум.... :partyman:
stiv1961 - майстор
Илчо Илиев написа:
Какво грехопадение, през най- строгите пости, да се поддадеш на такива греховни мисли и действия......ама кат са замисля...в това хладното време, какво друго да ти дойде на ум.... :partyman:
И аз постя.... ама когато заспя :-D А мечтата ми е в кулинарния център да има това :-D
Илчо Илиев - майстор
Дано се сбъдне мечтата ти,но и това ще ти е нужно-

Прикачен файл

images.jpg
images.jpg (15.33 KиБ) Видяна 9469 пъти
iivanov - майстор
Стояне,откога имаш достъп до секретни материали?Това на снимката е стая за мъчения в Гуантанамо.
ebahti - майстор
Свинската глава я обичам на "пача" .Сварява се докато почне да се отделя месото от кокала (аз слагам и малко наситнено вратно месце) После се накъсва на малки парченца в тава,сол,чер пипер и счукан чесън у тавата .Залива се със сока и се слага в хладилника да се желира.След като се желира се поръсва с червен пипер и се слага на средата на масата с вилици колкото е персонала.Носи секакво пиене....пп Може да се сложи и малко мерудиика и копър по желание! :wink:
stiv1961 - майстор
ebahti, ясно е че се прави пача от главата, тази Коледа и аз направих, но исках да видя как че стане във фурна. Намислил съм по Великден като слагам агнетата в пещта/ имам заявка за три агнета/ да сложа и една свинска главичка на пещ :)
teon - специалист
ebahti написа:
След като се желира се поръсва с червен пипер и се слага на средата на масата с вилици колкото е персонала.Носи секакво пиене....пп Може да се сложи и малко мерудиика и копър по желание! :wink:
...+1 :tonqe: , с малки резерви по отношение на копъра...
  • 1
  • 2

Тема "Свинска глава на фурна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: