• 1
  • 2
жеката - помощник
здравейте ,направих си изолация вънкашна 10см стириопор на къщата и вътрешна сложих на пода 5см фибран и на вънкашните стени 5см стиропор без да е залепен помежду стената и гипсокартона и на тавана е пак 5см стириопор между гипсокартона и каратавана но сега на вънкашните стени започна да ми се появява мухъл .Някакви идеи защо стана така и какво да правя ааааа отоплявам се на газово парнор, иначе е топло
mladkal - майстор
Мухлясването е следствие на:

1. Конденз от неравномерно и непостоянно отопляне на дадено помещение.
2.Прекомерна влага в даденото помещение.
3.Нередовно проветряване - няма на къде да бяга влагата.
4.Евентуален теч по мухлясващите стени.

5. Твърде вероятно е и да имаш остатъчна влага след строително-ремонтни дейности, които си извършил по направената от теб, колега, изолация.
6. Полагането на ТИ има технология и е добре тя да бъде спазвана, за да се избегнат подобни последващи негативни явления.

Поздрави!
Младен от Стара Загора

ПП. Стените ти не са вънКашни, а външни! Отделно на това употребата на препинателни знаци и главни букви са не само за учителката по литература от 3-ти клас, а и от уважение към събеседниците. Придават и нужната яснотта. Всичко това съвсем приятелски.
жеката - помощник
благодаря ти за забележката ,но ако имаш решение с радост бих го чул,защото съм с малко дете и ,ако това продължи и през следващата зима ще имам по големи проблеми ,а идва лятото и ,ако мога да го поправя да започвам щом се стопли
8180 - майстор
жеката,
Ако можеш, скицирай по-подробно какво си направил.
Външната изолация докъде стига в проблемната част.
Над каратавана какво е- топло/студено, включително, ако има/няма надзид.
Ако отвън е изолирано читаво до стрехата, възможно е да има неизолиран термомост към тавана.
Само гадаем, засега.
жеката - помощник
първо си направих външната изолация със 10см стириопор после започнах вътрешната ,от вътре първо си направих скарата горе на тавана като го свалих за да го изравня и така между каратавана и гипсокартона имам около 15см разтояние и там върху скарата наслагах стириопор като не е лепен а само е поставен ,външните стени и те са по същия начин направени,като и там само е поставен стириопора а не е лепен.проблем имам в долните части на стаите и то само на външните стени ,там на около 20-25см от пода се появиха първо все едно си го напръскал със метла овлажняване на гипсокартона и в последствие започна да мухлясва ,просто нямам идея какво да го правя да го свалям и да махами да слагам вата или какво
marian1 - майстор
Не е лошо да посочиш и режима на отопляване: Поддържана температура на помещението, постоянно ли се отоплява и има ли нещо близо до стените - гардероб, скрин....етажност на къщата и цялата ли се отоплява - дай повечко подробности, в тях се крие отговора
8180 - майстор
Жека,
Нещо не схващам, а се опитвам.
Първо беше при тавана мухъла, сега към пода.
Склонен съм да се откажа да чета, до появата на читаво пояснение.
N.Georgiev - специалист
А защо сложи стиропор ,а не вата ? За мене това е проблема .
жеката - помощник
къщичката ми е на 1 етаж ,денонощно се отоплявам на газово парно и подържам през деня 20,5 а от 19,00 ч преминава на 21,5 градуса до 23,00ч после режима се сменя до 19,00гр до сутринта и така постоянно, командва го програматор,
В ената стая имам гардероб на тази стена и в другата също имам но мухъл се появява и на местата където няма и това на около 20-25см от пода другаде няма ,наистина ще съм ви благодарен ако ми помогнете
unclebim - специалист
Не би трябвало да имаш мухъл поради самата топлоизолация - виж картинката, смярано е с плътна тухла 25см стена, но и с 4-ка е горе-долу същото. По-вероятно има проблем с термомост или недостатъчно проветряване.

Виж тук има полезна информация: http://www.hygrooptima.com/faq-fungi.html

Прикачен файл

u-wert.net  U-Wert Rechner - Google Chrome_2013-03-23_18-22-10.jpg
  • 1
  • 2

Тема "поява на мухъл" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: