От мобилни телефони до цифрови камери
wenciautoklima - специалист
AAsat написа:
Помощ за какво?
Примерно за проект на ПП на тази схема

Прикачен файл

1spd_2.gif
1spd_2.gif (18.41 KиБ) Видяна 4251 пъти

Прикачен файл

1spd_1.gif
1spd_1.gif (26.53 KиБ) Видяна 4251 пъти
a_anastassov - специалист
wenciautoklima написа:
AAsat написа:
Помощ за какво?
Примерно за проект на ПП на тази схема
Какво разбираш под "Помощ" :
1. Вие правите печатната платка с избрана от Вас програма и ние Ви помагаме.
2. Искате някой от нас да Ви я направи.
Точка 2. НЕ е помощ.
MrMurdjo - майстор
Някой има ли ясна идея какво е това на схемата? Аз нещо не мога да стигна до определен извод.
Питам, щото е реализирана на елементна база отпреди 30 години някъде, та си мисля, че в днешно време може и да има по-лесно решение.
MamaMy - майстор
Аз нещо не виждам изход или краен изпълнителен механизъм на тази схема. Направо ме срази. Нищо не зацепвам. Защо ли е нужно галванично разделяне? Да не би да е управление за стъпков мотор?
a_anastassov - специалист
MamaMy написа:
Защо ли е нужно галванично разделяне?
Мисля, че една от причините за галваничното разделяне е поради това, че TTL схемите се захранват с 5V, a втората схема се захранва с 16V.
hidrazin - майстор
a_anastassov написа:
Мисля, че една от причините за галваничното разделяне е поради това, че TTL схемите се захранват с 5V, a втората схема се захранва с 16V.
Това не е причина за галванично разделяне. Причината е галванично разделяне от мрежата. Човека ще краде ток ама няма да стане така като си го мисли. Това не работи. :lol:
http://istochnik-m.ucoz.ru/publ/polezno ... /7-1-0-532
:partyman:
wenciautoklima - специалист
hidrazin написа:
a_anastassov написа:
Това не е причина за галванично разделяне. Причината е галванично разделяне от мрежата. Човека ще краде ток ама няма да стане така като си го мисли. Това не работи. :lol:
Аз съм пълен лаик.Напрежението при мен пада до 175в.Тази схема ми я дадоха за да може телевизора да работи нормално.Не съм в години за авантюри!
hidrazin - майстор
Тогава този дето ти я е дал те е излъгал. :axe:
MrMurdjo - майстор
Трябва да е доста стар модел телевизор. Тези с изпулсни захранвания, ще се справят и при 175 волта.
angelfilev - специалист
wenciautoklima написа:
hidrazin написа:
a_anastassov написа:
Аз съм пълен лаик.Напрежението при мен пада до 175в.Тази схема ми я дадоха за да може телевизора да работи нормално.Не съм в години за авантюри!
Що се оправдаваш, hidrazin те разобличи? :) Възрастта не пречи на авантюрите, не се подценявай.
Що се отнася до платките, нужни са само няколко часа за да направиш платка на Sprint-Layout50.(има ръководства макар и на руски) После няколко дни за добиване на навици. Възрастта не е проблем.

Тема "печатни платки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: