• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
tzetzo160 - специалист
Колеги срещнах проблем с девиаторните ключове в спалнята. Осветлението се състои от 7 броя лунички 50 вата на 220 волта, общо 350 вата. Взех някакви евтини по 2.50лв парчето. Проблема е че след няколко щраквания и изгарят. Отварям ги, намествам пластинките и пак няколко щраквания. Явно много им идват 350 вата. Не знам точно в какво се изразява проблема, но сигурно е от ключовете. Също така преди единия девиатор имах и димер, който и той изгоря. На същата турска фирма е. Предполагам, че не съм объркал нищо по инсталацията, защото още от първия път щяха да горят ключовете. Моля за съвет да ми обясните от къде идва проблема и евентуално какви ключове да взема. Благодаря предварително за помощта!
vankata - напреднал
Вероятно не ти е изпълнена правилно девиаторната схема.В ключовете не трябва да влиза и нулата и фазата.
hidrazin - майстор
vankata написа:
Вероятно не ти е изпълнена правилно девиаторната схема.В ключовете не трябва да влиза и нулата и фазата.
Май хората не обичат да четат. Човека ясно е написал че работят но не издържат ключовете.
А за ключовете - пробвай някои китайски. Например Шнайдер.
:partyman:
vankata - напреднал
Казал съм че ключовете изгарят именно затова,защото волтовата дъга,появяваща се при превключване предизвиква късо съединение.При няколко превключвания ключовете буквално гърмят.
egx - специалист
hidrazin написа:
vankata написа:
Май хората не обичат да четат. Човека ясно е написал че работят но не издържат ключовете.
А за ключовете - пробвай някои китайски. Например Шнайдер.

А защо шнайдер за китайски ?
Dzver - специалист
шнайдер си е български отвякъде..
hidrazin - майстор
Кое му е българското? Преместиха завода за бушони от Перущица близо до Пловдив. И там само ги сглобяват. Другото не се произвежда тук а се опакова тук.
tzetzo160 - специалист
Ще пробвам от тези на Шнайдер. Дано да няма проблеми с тях и да не съм объркал инсталацията. А ако ключовете не гърмят, димера си остава защитен. Тоест може и някой по бюджетен да купя?
Junak - майстор
Все пак, да не си с тази схема :)
Изображение
tzetzo160 - специалист
Ето с такава схема съм ги вързал. Един приятел ме консултира, може да не съм го разбрал точно...

Прикачен файл

rsz_img_0028.jpg
rsz_img_0028.jpg (62.69 KиБ) Видяна 4277 пъти
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Въпрос за девиаторни ключове?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: