• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
iririr - помощник
Здравейте, от скоро съм горд собственик на гарсониера в панелен блок, която трябва основно да се ремонтира разбира. Идеята която се върти в главата ми е по-голямата стая да бъде превърната в свекидневна + кухненски бокс, а другата която е значително по-малка да стане спалня. Проблема е в това ,че трябва да се отведе вода до кун. плот и по-големия проблем е ,че някак трябва да се върна мръсната вода от мивката.Възможно ли е подобно изпълнение според вас? Грубо казано дължината на "хоризонталната тръба " ще е около 1.5-1.9м.Намислил съм тръбата излизаща от сифона на мифката първоначално да върви зад кухн. шкафове под наклон от около 45* (да се позасили водата) и след това да преминава към хор. участък.
1.Възможно ли е подобно изпълнение?
2.Какъв трябва да е Ф на тръбата за мръсната вода (единственно водата от мивката ще минава от там)
3.С какви тръби ще бъде най-безопасно да се извърши манипулацията PE метални...?
4.Каква изолация трябва да се сложи на тръбата за топла вода?
:? :? :? :?
Предварително Ви благодаря!!

Прикачен файл

44m2.JPG
44m2.JPG (54.71 KиБ) Видяна 3546 пъти
tysonlkr - специалист
Нещата както си ги замислил няма да станат. Ще имаш проблем със канала
1. Не може да имаш хоризонтални участъци
2. Не се препоръчват и прави ъгли при реализация на канала

Според мен е по добре е кухненския бокс да го обособиш на стената от към банята, да го заградиш с един барплот например.
Rumen Iankov - специалист
А къде е тръбата за мръсната вода ф 110 :?
tinalex - специалист
Здравей.Честито жилище.Аз купих през 1995г двустаен панел и изнесох мивката на балкона.Къртихме замазката от пода и сложихме тръба пвц 30мм-дължина 3,5м и наклон см на м.Върши работа 17 години,без да се запуши,като имаш предвид че там беше и пералнята.Веднъж на година слагах натриева основа в топла вода за почистване.Миналата година преместих кухнята в хола,а детската стая в бившата кухня.Отворих тръбата,изчистих я-нямаше почти нищо вътре.Сега на тази стара,тясна и дълга тръба,с малък наклон е само пералнята.Ще стане това, което си намислил.Успех.
naB4o - специалист
Аз имам същата гарсонка, ама банята не е залепена за хола(голямата стая), а за комшиите.
Мога да ти препоръчам плота да ти е на стената с банята, за да избегнеш големи ВиК разправии :)
GROHE Bs - специалист
Няма никакъв проблем да се изпълни така канала.Просто чупките се правят с две дъги а не с едно коляно.Тръбата трябва да е ф50.От изолация се нуждае по-скоро студената вода заради конденза.Препоръчително е да сместиш до мивката и пералнята.Така риска от запушване на канала е почти нулев.Изолацията примерно може да е на Изогоматерм.
naB4o - специалист
Добре като няма проблем, как ще минават хората през вратата? Ще има стъпало през което ще минават тръбите ли? Или ще слезнат през комшиите?
housedoktor - майстор
Вече те посъветваха да преместиш мивката до стената на банята -избягваш от мнооооого проблеми. Предложиха ти и добър вариант за бар плот.Другото решение е скъпичко -използваш помпа за отвеждане на отпадните води,това и ти помага да заобиколиш вратата -диаметъра на тръбата е 20 мм и може да не се съобразяваш с наклони .Друго наклона на стандартния канал трябва да е 1,5 до 3% ,какви са тези 45 градуса? Като гледам представената схема ми се върти мисълта,че е предложена от жена,без да се засягаш-казвам го от опит.
GROHE Bs - специалист
naB4o написа:
Добре като няма проблем, как ще минават хората през вратата? Ще има стъпало през което ще минават тръбите ли? Или ще слезнат през комшиите?
Къртене батьо.Като се хване ниско от банята нещата ще се случат.Разстоянието е нищожно малко.А за помпата май ф32 се слага ама аз само десетина такива съм сложил така че едва ли всичко ми е ясно.
naB4o - специалист
За мен ще си спести тонове с нерви, ако постави мивката и мократа част от кухнята на стената до банята. Но иначе както каза доктора, май има жена в плана на :)
Другото, което е, аз съм с дете на 6,5 месеца, да ти кажа, ако имаш намерения за бъдещо семейство, не се хващай с колосални ремонти! Понеже след няколко години ще ти трябват 1-2 стаи в повече. А ако ще си водиш мацки, и нямаш такива намерения - ти си човека с парите!
  • 1
  • 2

Тема "ремонт в гарсиниера" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: