• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
lana83 - напреднал
Зравейте! Честита Коледа и Щастлива Нова 2008-ма Година!
Искам да помоля за съвет - кухнята ми ще е малка и ми се иска да използвам всяко, дори и малко пространство до край :-D
Това според мен означава, че горните шкафове трябва да са до тавана... :? Разходих се из някои мебелни магазини и от проектите, които ни предложиха не съм много очарована - навсякъде се опитваха да ме убедят, че до тавана не е някакси както трябва! Щяло да "захлупва"..., защото е малко пространството... и такива подобни... То е ясно, че в момента са модерни "ниските' кухни, ама аз си мисля повече за практичната страна на въпроса с малкото пространство...
Това долу са скици с размери и евентуално как си представям самата кухня - не сме се спряли на цветове, така че сме отворени за идеи :) Как да "отворим" малката итясна кухня?
Ще се радвам на помощта ви и благодаря!
ПП Да добавя, защото не е ясно на скицата, че от ляво на хладилника има стена с дължина около 60см и входа е от края на стената до долния ляв ъгъл. Самата кухня представлява бокс към хола.

Прикачен файл

kuhnq.JPG
визуална подредба на уреди и шкафове
kuhnq.JPG (20.98 KиБ) Видяна 8818 пъти

Прикачен файл

skica_k.JPG
скица с размери
skica_k.JPG (16.19 KиБ) Видяна 8818 пъти
borkata3000 - специалист
lana83 написа:
Зравейте! Честита Коледа и Щастлива Нова 2008-ма Година!
Искам да помоля за съвет - кухнята ми ще е малка и ми се иска да използвам всяко, дори и малко пространство до край :-D
Това според мен означава, че горните шкафове трябва да са до тавана... :? Разходих се из някои мебелни магазини и от проектите, които ни предложиха не съм много очарована - навсякъде се опитваха да ме убедят, че до тавана не е някакси както трябва! Щяло да "захлупва"..., защото е малко пространството... и такива подобни... То е ясно, че в момента са модерни "ниските' кухни, ама аз си мисля повече за практичната страна на въпроса с малкото пространство...
Това долу са скици с размери и евентуално как си представям самата кухня - не сме се спряли на цветове, така че сме отворени за идеи :) Как да "отворим" малката итясна кухня?
Ще се радвам на помощта ви и благодаря!
ПП Да добавя, защото не е ясно на скицата, че от ляво на хладилника има стена с дължина около 60см и входа е от края на стената до долния ляв ъгъл. Самата кухня представлява бокс към хола.
До тавана:
http://www.picvalley.net/u/198/49363_885.JPG
Тани - модератор
Ако тавана не е добре нивелиран има вероятност да има разлика в разстоянието което остава над шкафовете. Това е едната от причините, заради която ви съветват. Но по вероятната е , че дори(особено когато) тавана да е от гипскартон да речем и е нивелиран перфектно , то трябва и те да нивелират идеално кухнята - цялата , а не само горните шкафове. Това обаче не трябва да те отказва от идеята да оползотвориш напълно мястото си!
Две от горните вратички се падат май да са по 60см, по точно тази над хладилника и тази в другия край отгоре. Мисля, че трябва да се направят като две по 30см иначе май става много тежка вратичката. Цветове отварящи - това светложълто и аз щях да предложа. Друг вариант е оранжево, или пък бежово за лицата, а по тъмно примерно червено дърво за корпуса.
Emerald - модератор
Не е вярно, че на мода са ниските кухни. Кой ви каза такова нещо?
Не е задължителна и идеална нивелация. Разликата (ако има такава) може да се скрие зад молдинг (корниз). Аз лично не разбрах къде е вратата и след като това е бокс, нужна е схема на хола с бокса заедно.

Изображение

Изображение

Изображение
Palawnik - специалист
Привет Лана,
Този проблем с височината на шкафовете може да съществува само когато се работи с готови модули. Ако прави поръчка с индивидуално изпълнение няма стандартни решения, няма стандартни височини.
Има проблеми при монтажа, ако се прави точно до тавана. Освен тавана, пода също трябва да е нивелиран. Трябва да са абсолютно успоредни и хоризонтални. Вероятно затова фирмите избягват точно този начин и предпочитат да има 5-10 см разстояние.
shadowman - майстор
Горните шкафове се захващат към стената с едни окачвачи, а за тях е нужно 50 мм за да стане работата. другия начин е с едни триъгълници ама при тях не можеш да нивелираш и тогава ако стената е крива е интересно.
velsi - Почетен майстор
Би ли дал снимка или линк към тези окачвачи, че ми предстои закачане на шкафове скоро. За триъгълните планки знам.
shadowman - майстор
Ето как изглеждат куките, при този начин се прави нут за фазера. Ако ще ползваш услугите на някоя фирма за разкрой то ги птай дали могат да правят това.

Прикачен файл

DSC00201.JPG
DSC00201.JPG (150.89 KиБ) Видяна 8212 пъти

Прикачен файл

DSC00202.JPG
DSC00202.JPG (186.62 KиБ) Видяна 8212 пъти
desss - специалист
не съм чела всички отговори, видях само снимките. според мен няма да стане грозно с шкафове до тавана /макар че пак зависи каква ти е височината - вкъщи е 2.60 и без стол няма да мога да достигам най-горните рафтове/. но си мисля, че ще се избегне това "захлюпване" ако горните ти шкафове са в светъл цвят, може и плюс стъкло...иначе всичко тъмно и високо...много тягостно ми идва.
  • 1
  • 2

Тема "съвет за кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: