Проблемът ми е, че майстора вече ги е наковал пироните и сега, първо че е невъзможно да ги махна без да станат поразии, второ като ги огледах хубаво кабелите действително само междинната изолация е нарушена, а никъде не видях продубчена двойната изолация за самите проводници. А и друго не разбирам, защо ще ги правят тези специални пирони с изолация, ако не вършат работа? Ако погледнете в строителните магазини/складове- пълно е с тях.
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bambal
- напреднал
62 мнения в "коване на мостови кабел"
hidrazin
- майстор
fox_vt написа:Хидра ти май се разсърдиОоооо... Не разбира се. А за левите отзад - бедна ти е фантазията колко ги има. Всеки дето се е сменил ламбата 1-2 пъти се пише за електротехник.за да се нарани мостовак с гвоздей трябва две леви и двете в гъза
![]()

Всичките онези дюбели, фиби и скоби са измислени именно за да се намали възможността за човешка грешка и пропуск. Монтажникът може да не нарани изолацията с пирона. Достатъчно е в някой ъгъл където е кофти за коване за ти прасне кабела с чука. Това води или до нарушаване на изолацията или при огъване на кабела в чупката да се прекъсне. После като оглеждаш кабела може 100 прихващания да са О.К. и от тях едно дето е навряно на май...та си да е кофти и да ти докара проблем. Просто не им позволяваш да коват и нито се взираш толкова, нито се притесняваш.
Подобно е положението със спайките. По принцип не съм против добре направената спайка. Просто клемите намаляват риска от човешка грешка и пропуск. Освен това се печели и време - правят се много по-бързо и заемат по-малко място в кутията.
И пак ще го кажа - тук е "направи си сам". И да стане беля никой никого няма да съди и никой на никого няма да плаща. Просто някой ще си носи раничката.

zz_stefanov
- майстор
fox_vt написа:Хидра ти май се разсърдиОтварял съм такива връзки като твоите, пълна простотия е да се работи така. Връзките трябва да могат се обслужват.за да се нарани мостовак с гвоздей трябва две леви и двете в гъза
Такива хора наистина без заплата ги остави.За диагоналите си казах мнението в темата за извод от контакта.А за усукването със клещи и под мазилката без РК-е правих го в кухнята разклонение от мостовак за ширм,заголен мостовака без прекъсване усукване на извода поне 5-6 пъти и калайдисване на всичко и изолиране със изолирбанд и замазано със терафлекс.Може да не е по нормите на ЕС но давам гаранция че докато блока е цял тази връзка няма да има проблем.Пък вие като искате си слагайте РК със винтове и тем подобни клеми то нали трябва да има работа за електричарите после.Щото аз не съм чул да има проблем за РК правена със спайка да не говорим за въздушните мрежи НН работещи от време оно
Съдбата ми е такава, че работя след такива като теб и ако си при мен и левче няма да видиш

fox_vt
- майстор
zz_stefanov написа:Е ако спре да работи ширма знам кого да викна да ми оправи бакиитеfox_vt написа:Хидра ти май се разсърдиОтварял съм такива връзки като твоите, пълна простотия е да се работи така. Връзките трябва да могат се обслужват.за да се нарани мостовак с гвоздей трябва две леви и двете в гъза
Такива хора наистина без заплата ги остави.За диагоналите си казах мнението в темата за извод от контакта.А за усукването със клещи и под мазилката без РК-е правих го в кухнята разклонение от мостовак за ширм,заголен мостовака без прекъсване усукване на извода поне 5-6 пъти и калайдисване на всичко и изолиране със изолирбанд и замазано със терафлекс.Може да не е по нормите на ЕС но давам гаранция че докато блока е цял тази връзка няма да има проблем.Пък вие като искате си слагайте РК със винтове и тем подобни клеми то нали трябва да има работа за електричарите после.Щото аз не съм чул да има проблем за РК правена със спайка да не говорим за въздушните мрежи НН работещи от време оно
Съдбата ми е такава, че работя след такива като теб и ако си при мен и левче няма да видиш

ArturDent
- Почти Безобиден
zz_stefanov написа:Отварял съм такива връзки като твоите, пълна простотия е да се работи така. Връзките трябва да могат се обслужват.Да бе, да!
Зависи къде - ако е в една промишлена фабрика добре, ама вкъщи - НЕ!
Те и моите електротехници искаха да оставят разклонителните кутии да се виждат от мазилката. Нали знаете тогава как ще реагира жената ? Грозно е.
Ами дайте и всички ВиК съединения да ги изнесем че да могат да се обслужват.
То затова се правят проби преди мазането - голямата печка във всеки контакт и то си проличава + снимчици ако стане нещо да знаеш къде да копаеш.
MIRO_073
- майстор
В Европа да WAGO. В световен мащаб Phoenix Contact е N1 Нищо против WAGO. Аз продавам WAGO. Ама само заради истината...
За любопитните http://www.phoenixcontact.com/index.php
За любопитните http://www.phoenixcontact.com/index.php
drastar
- специалист
Я да покажа как го правим у чужбината 

Прикачен файл
1.JPG (66.94 KиБ) Видяна 3340 пъти
Прикачен файл
2.JPG (46.63 KиБ) Видяна 3340 пъти
Прикачен файл
3.JPG (81.49 KиБ) Видяна 3340 пъти
Прикачен файл
4.JPG (82.96 KиБ) Видяна 3340 пъти
Прикачен файл
5.JPG (62.53 KиБ) Видяна 3340 пъти
Тема "коване на мостови кабел" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература