VLADO66 написа:Гледам много чистичко за фрезаФреза без прахосмукачка е ъглошлайф

jekasus написа:да така е, но аз не съм забравил българскияdrastar написа:По спомен - във френския език няма буква "х"
ааа това го научихме тук, 1 час работа 15мин. почистване![]()
а и "фрезичката" е илти с прахосмук илти![]()
Така ли при белгийците?
fox_vt написа:Прясно ми е от оня ден, контакт под мивка зад сифона в кухнята, с цел да се захранва малък бойлер, но в неговите клеми са закачили двоен стъклокерамичен плот и извод за контакт над плота. В резултат контакта така се е окривил, че не контактува добре щепсела на бойлерчето и искри.zz_stefanov написа:Е ако спре да работи ширма знам кого да викна да ми оправи бакиитеfox_vt написа:Хидра ти май се разсърдиОтварял съм такива връзки като твоите, пълна простотия е да се работи така. Връзките трябва да могат се обслужват.за да се нарани мостовак с гвоздей трябва две леви и двете в гъза
Такива хора наистина без заплата ги остави.За диагоналите си казах мнението в темата за извод от контакта.А за усукването със клещи и под мазилката без РК-е правих го в кухнята разклонение от мостовак за ширм,заголен мостовака без прекъсване усукване на извода поне 5-6 пъти и калайдисване на всичко и изолиране със изолирбанд и замазано със терафлекс.Може да не е по нормите на ЕС но давам гаранция че докато блока е цял тази връзка няма да има проблем.Пък вие като искате си слагайте РК със винтове и тем подобни клеми то нали трябва да има работа за електричарите после.Щото аз не съм чул да има проблем за РК правена със спайка да не говорим за въздушните мрежи НН работещи от време оно
Съдбата ми е такава, че работя след такива като теб и ако си при мен и левче няма да видишАма трябваше да дълбая за разклонителна кутия която ще се падне зад кухнеското обзаведане и за една разхлабена клема което е пъти по вероятно от разхлабена спайка,да ти се наложи да махнеш висящите шкафове да притегнеш.Ама нали като дойдеш ще запишеш цял надник и един ден работа за 5 секундно затягане.Иначе вярно така се осигурява работа за всички
zz_stefanov написа: Е де го проектанта да предвиди, колко извода и трябват на една кухня и да се направи всичко предварително както трябва.Трябва да има отделен кабел за фурна/котлони и отделна линия за контакти над плота. Освен, ако е някакво извращение на строителя на сградата.
jekasus написа:Трябва но няма, а и разклонението е можело да се реализира зад картона или по добре в отделна кутия, а не в контакта.zz_stefanov написа: Е де го проектанта да предвиди, колко извода и трябват на една кухня и да се направи всичко предварително както трябва.Трябва да има отделен кабел за фурна/котлони и отделна линия за контакти над плота. Освен, ако е някакво извращение на строителя на сградата.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: