• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
VLADO66 - майстор
Гледам много чистичко за фреза :-D
jekasus - майстор
VLADO66 написа:
Фреза без прахосмукачка е ъглошлайф :-D
drastar - специалист
VLADO66 написа:
ааа това го научихме тук, 1 час работа 15мин. почистване :-D
а и "фрезичката" е илти с прахосмук илти :-D
jekasus - майстор
drastar написа:

По спомен - във френския език няма буква "х" :?
Така ли при белгийците?
drastar - специалист
jekasus написа:
drastar написа:

По спомен - във френския език няма буква "х" :?
Така ли при белгийците?
да така е, но аз не съм забравил българския :-D , то :? не съм научил и френски де :axe:
MIRO_073 - майстор
drastar написа:
Я да покажа как го правим у чужбината :-D

Захранванията през тавана ли минават. То май няма откъде другаде...
drastar - специалист
MIRO_073 написа:
drastar написа:
Я да покажа как го правим у чужбината :-D

Захранванията през тавана ли минават. То май няма откъде другаде...
В тази къща да. В други по пода или във висящият таван.
zz_stefanov - майстор
fox_vt написа:
zz_stefanov написа:
fox_vt написа:
Хидра ти май се разсърди :wink: за да се нарани мостовак с гвоздей трябва две леви и двете в гъза :lol: Такива хора наистина без заплата ги остави.За диагоналите си казах мнението в темата за извод от контакта.А за усукването със клещи и под мазилката без РК-е правих го в кухнята разклонение от мостовак за ширм,заголен мостовака без прекъсване усукване на извода поне 5-6 пъти и калайдисване на всичко и изолиране със изолирбанд и замазано със терафлекс.Може да не е по нормите на ЕС но давам гаранция че докато блока е цял тази връзка няма да има проблем.Пък вие като искате си слагайте РК със винтове и тем подобни клеми то нали трябва да има работа за електричарите после.Щото аз не съм чул да има проблем за РК правена със спайка да не говорим за въздушните мрежи НН работещи от време оно :)
Отварял съм такива връзки като твоите, пълна простотия е да се работи така. Връзките трябва да могат се обслужват.
Съдбата ми е такава, че работя след такива като теб и ако си при мен и левче няма да видиш :sad:
Е ако спре да работи ширма знам кого да викна да ми оправи бакиите :-D Ама трябваше да дълбая за разклонителна кутия която ще се падне зад кухнеското обзаведане и за една разхлабена клема което е пъти по вероятно от разхлабена спайка,да ти се наложи да махнеш висящите шкафове да притегнеш.Ама нали като дойдеш ще запишеш цял надник и един ден работа за 5 секундно затягане.Иначе вярно така се осигурява работа за всички :wink:
Прясно ми е от оня ден, контакт под мивка зад сифона в кухнята, с цел да се захранва малък бойлер, но в неговите клеми са закачили двоен стъклокерамичен плот и извод за контакт над плота. В резултат контакта така се е окривил, че не контактува добре щепсела на бойлерчето и искри.
Е де го проектанта да предвиди, колко извода и трябват на една кухня и да се направи всичко предварително както трябва.
jekasus - майстор
zz_stefanov написа:
Е де го проектанта да предвиди, колко извода и трябват на една кухня и да се направи всичко предварително както трябва.
Трябва да има отделен кабел за фурна/котлони и отделна линия за контакти над плота. Освен, ако е някакво извращение на строителя на сградата.
zz_stefanov - майстор
jekasus написа:
zz_stefanov написа:
Трябва да има отделен кабел за фурна/котлони и отделна линия за контакти над плота. Освен, ако е някакво извращение на строителя на сградата.
Трябва но няма, а и разклонението е можело да се реализира зад картона или по добре в отделна кутия, а не в контакта.
Последна промяна от zz_stefanov на пет май 03, 2013 9:32 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "коване на мостови кабел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: