Напишете въпрос свързан със санирането.
stenmark - специалист
Владо,научи се да четеш. dudulia пита дали може да лепи на два пласта ,а не търси счетоводител.Парите са си негови и може да си харчи както намери за добре.
dudulia - напреднал
stenmark написа:
Владо,научи се да четеш. dudulia пита дали може да лепи на два пласта ,а не търси счетоводител.Парите са си негови и може да си харчи както намери за добре.
Казано много точно. Аз не търся да ми е евтино. Дали ще дам 30 или 40 лева на квадрат, при положени,че ще изолирам 5 квадрата ми е все тази.Приемете,че в България има хора, които не ги интересува единствено и само да е евтино,а търсят и качество. Обиколих доста складове и магазини, и на много малко места се предлага EPS с дебелина над 5см. Всички търговци ме убеждават,че било излишно да се слага по-дебела изолация. Така ли е в действителност?
Приемам забележката,че НЕОПОР не е производство на BASF. На тези които ме убеждават,че е излишно да се слага неупор, споделете ми производител, чийто плътност на EPS е < 18 кг/м3
Освен това искам да попитам и каква мазилка е препоръчително да използвам? Силиконова?
gechev - специалист
По цените ще ги познаеш. Колкото по ниска плътност, толкова по евтино. Суровината все си е китайска или корейска и зависи от курса на долара. Това 18 кг при стиропора си е нещо като стандарт. Силиконовите мазилки запечатват стената и тя спира да има поне някъква паропроницаемост, но пък е лека и непременно ще ти я предложат пък има и добро прилепване към стиропора. Така че избираш ти какво искаш от стената си.
stenmark - специалист
Нов бисер,била по-лека.Определено силиконовата е най-добра,но е желателно да е от известна марка.Добър избор е 2мм и драскана,ако избереш влачена пожелай да ти я направят на охлюви.За плътността 20 си е добре.
gechev - специалист
За силиконовите мазилки фирмите производителки дават малко по нисък разход на квадратен метър в зависимост от зърнометрията на материала и за това мисля че не пускам бисери. Средната разлика е горе долу килограм в повече на силикатната мазилка. Силикатната обаче е с много по ниско мю средно 30-40 в сравнение със силиконовата 70-80. Защо тогава при такава разлика вместо стиропор не се използва фибран, който също има високо мю 80-90? Гледаме външната влага дето дъждът ще намокри фасадата, но вятърът ще я изсуши след минути, а не влиянието на кондензната от вътре. Силиконовите мазилки както и полимерните по силно се повляват от УВ лъчите и по бързо стареят в сравнение със силикатните и не предпазват стиропора от това лъчене, но са по красиви.
Marisan - специалист
Здравейте, Dudulia!
Това, което сте видели (белите зърна, между сивите) може да се дължи на следните причини:
• Някои клиенти желаят да оптимират цената на артикула и поради тази причина умишлено поръчват изработването на плочи, в които те са избрали какво да е съотношението на обикновен бял стиропор и на графитен такъв (продукта тогава се води под термина „Далматинец“ и не е чист графитен EPS).
• Стандартно, без да става под формата на друг продукт, се допуска примеса на бели перли в графитният EPS да е максимално до 5-6%. То се получава само в рамките на 2-3 стека при смяна на производството от единия продукт към другия. Всичко, което е извън посоченият диапазон се приема като грешка и се уважава като рекламация от наша страна.
Що се отнася до слепването на две плочи, то трябва да знаете, че по този начин стабилността на поставената топлоизолация намалява, като същевременно допълнителните разходи увеличават себестойността на м2, времето за монтаж и се създават допълнителни предпоставки за допускане на много повече грешки при монтажа на топлоизолационната система.
По въпроса с дебелината – това е много важен въпрос. Принципно колкото по-дебела е една изолация – толкова по-добре. Точно дебелината определя нейната ефективност и резултата който се постига като спестяване на разходи след това. Правилото е че дебелината се определя от бюджета който имаме – всички останали разходи не се влияят от дебелината. Съществува наредба, която определя максималните топлинни загуби и от там съответно минималните дебелини при обществените и бизнес сгради, която можете да ползвате като ориентир. На този линк можете да разгледате тази наредба, изискванията които поставя тя и с помощта на калкулатора да видите с каква дебелина се постигат търсените параметри.
Не съм сигурна 4е въпроса ми е за тази тема,но все пак......
Запо4нахме да санираме със стиропор,а сега се задава дъжд.Ако стиропора се намокри,какво става?
VLADO66 - майстор
Като се намокри ще изсъхне в това топло време,и то доста бързо.
С две думи-няма проблем,така ли?
VLADO66 - майстор
nora-bg написа:
С две думи-няма проблем,така ли?
Никакъв.Къде го тоя дъжд да го видя че на мен градината почна да ми съхне вече :x

Тема "Малко помощ за външна ТИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: