Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
MMIel - специалист
Честито за придобивката :partyman:
Много ми хареса предният багажник с раницата. При мен съм я преметнал през волана само и само да не е на гърба ми, защото и без да въртя, като ме напече ми се изпотява гърбът, а нали отиваме на работа все пак. Не е приятно от сутринта да си потен :-D
Малко съм скептично настроен към гумите, които си монтирал. Вярно е, че грубият грайфер на максиса създава повече съпротивление и е по шумен на асфалта, но пък тези китайчета дето си сложил са изключително меки и са като магнит за всички остри предмети по пътя. Карам със същите и ми се е случвало 3 дена подред да пукам гума. Супер неприятно. Пукат се дори и от трънчета. Дано имаш повече късмет от мен :)
velsi - Почетен майстор
Би ли обяснил защо има две степенки, че ми стана любопитно.
tonyboy - специалист
честито и от мен, добре изглежда :supz:
към Chakal
браво , дай малко снимки и инфо моля
evparts.alle - специалист
Супер е станало! Малко е шарено, но пък в това сиво ежедневие да има и малко цвят . :)
Има 2 степенки защото колелцето особено с киселинни акумулатори става тежко и една не издържа. Аз счупих 5-6 степенки, от тия дето са за левче - та до най-скъпите, и сега съм без степенка от 2 години... :lol:
hi4kok - напреднал
Двете степенки са както каза колегата по-отгоре за опора, че оловото си тежи а преди когато беше с 1 когато, слагам детето на столчето и предната гума тръгва около оста си като при пергел, а с втората проблема се реши генерално и най-евтино.

P.S В предишната страница се разглеждаше проблема с постоянната скорост.
При мене проблема е решен с тротъл който не е като цялата дръжка а като половина (дано се сештате какъв модел са).С половин длан го стискам а с др.половина дръжката и така се получава постоянната скорост при мене дори и при друсане.
zach_82 - специалист
Колеги, дайте ми моля ви един жокер!
При подадено захранване 36 волта към контролера, свързан хъб мотор и НЕСВЪРЗАНИ всички други букси - трябва ли да има напрежение +5 волта на червената жичка на ръчката за газ?
При мене няма 5 волта никъде.

Опитвам се да разбера дали ми е дефектен контролера или аз :-D .
MMIel - специалист
Няма и как да имаш. Нали имаш и on/off бутон, който също не е включен.
Тая година още не съм подкарал колелото. Тръгвам рано за работа, а у наше село сутрините са студени, а нали сме и дърти вече, и се пазим да не настинем :-D
zach_82 - специалист
MMIel написа:
Няма и как да имаш. Нали имаш и on/off бутон, който също не е включен.
А къде точно се включва този on/off бутон на тази снимка?

Изображение
evparts.alle - специалист
Абре от кой си го взел този контролер?
Да ти каже къде къде е он/офф - това му се казва съпорт.. :lol:
Имаш 2 варианта
1. Единично кабелче се дава на +
2. Два кабела се дават на късо

Р@ск печели - р@ск губи.. Деду К@цко го е казал!

Може и да го отвориш контролера и да му снимаш платката, ама не размазани снимки като предишните ами на макро и на фокус.
Тогава ще ти кажем кое ти е..
geordgeo - специалист
Ето го и моето творение, което придоби завършен вид благодарение на zec ingenering :-D Без неговата батерия колелото щеше да пропусне още един сезон като нищо, затова съм му безкрайно благодарен за точността и отзивчивостта =D>

Прикачен файл

IMAG0469 1.jpg

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: