Това са инструкциите на контролерите. На 9 ми е даден шпиндела. Паленето на лазера се осъществява с два кабела 5волта, които се комутират. Лазера си има потенциометър за регулиране на мощноста, и тест бутон. Началната идея ми беше взета от нета и се състоеше в вземане директно от пин4 на +5 волта и да ги подам в платката на лазера както правеха повечето, изглежда има някакъв проблем с ground между компа и платката на лазера и не се подава сигнал, затова почнах всичкото това вариране по темата. Идеята за командите за старт и стоп ми допадна много, но изглежда версията на програмата не го позволява.
Това на снимката са нещата които правя и за които смятам да използвам машината , проектирам ги и ги подреждам и оформям и давам на приятел да ми ги реже. Нямам забележка към работата му просто комуникацията помежду ни е малко мудна, и не мога да експериментирам.
Това на снимката са нещата които правя и за които смятам да използвам машината , проектирам ги и ги подреждам и оформям и давам на приятел да ми ги реже. Нямам забележка към работата му просто комуникацията помежду ни е малко мудна, и не мога да експериментирам.
Прикачен файл
snimkA KANTON.jpg (48.23 KиБ) Видяна 3651 пъти