От около 10 години имам стругче Einhel. Изключително доволен съм от него. Но, нищо не е вечно. Повреди се двускоростната му предавателна кутия. Когато го разглобих разбрах, че предавките му са пластмасови - две зъбни колела от полиамид, който дори не е стъклонапълнен. И все пак 10 години издържаха... Предстоеше да направя ремонт. Оказа се, че фирмата Einhel предлага резервни части, но не всички са в наличност по всяко време. А стругчето ми е необходимо почти ежедневно. Помислих и реших да използвам зъбни ремъци и зъбни ремъчни шайби, които се продават като заготовки. С помощта на приятели направихме нова ос с шпонки, шпонкови канали на новите колелета и в рамките на 20 дни (заедно с доставката на заготовките на зъбните ремъчни шайби) стругчето беше отново в действие. Вече не е с двустепенна скоростна кутия, но като се сетя за тези 10 години май само 2 пъти съм използвал високите обороти, така че според мен не е голяма беда.
На първата снимка е оригиналното стругче. На следващите - с приспособените от мен с помощ от приятели
ремъчни предавки.
На първата снимка е оригиналното стругче. На следващите - с приспособените от мен с помощ от приятели