Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
infomar
Технически данни
Удобен и практичен за косене на трева, плевели, както на равни терени, така и на стръмни склонове.
Напрежение 220V
Консумирана мощност 1200 W
Обороти на празен ход с корда(мин -1): 5000
Обороти на празен ход с нож(мин -1): 7500
Диаметър на рязане 420 мм
Корда 2.4мм.
Диск за рязане.

Тегло 6.0 кг
Гаранция: 24 месеца !

Изображение

Добра цена, китайско производство... дали върши сносна работа за площ около 400-500 м2., пътеки около 100м2, но плевелите са частични. За равната площ има голяма косачка, та ще се ползва предимно за пътеките....
Бюджетът за тример до 130 лв..... на тази цена намирам един "Einhell BLUE BG-EB 1035 " само с корда....
Колебая се между двата.... :? :? като накланям към първият, защото има диск за рязане и е малко по-мощен... :?: главата му била калпава, както на всички промоционални тримери, та ще се купува по-добра за около 30 лв.... в последствие.

Технически спецификации Einhell BLUE BG-EB 1035:

Практичен електрически тример за рязане на трева в труднодостъпни зони, покрай огради, стени, под храсти - навсякъде, където косачка не може да бъде използвана или тревата е много висока. Мощният двигател 1,000 W е разположен на дръжката. Благодарение на допълнителната регулируема дръжка и ремък за носене, уредът е лесен и удобен за управление. Електрическата косачка работи с автоматично подаване на двойна корда с диаметър 2 мм.
Изображение
Ел. захранване: 230 V / 50 Hz
Мощност: 1000 W
Диаметър на рязане: 350 мм
Обороти: 7520 min-1
Режеща корда-Ø: 2 мм
Дължина на кордата: 4.5 м
Нето тегло: 5 кг
Електронно плавно стартиране
Освобождаване на кабела
Пусков ключ със заключване
Регулируема допълнителна дръжка
Двойна корда
Автоматично подаване на кордата
Регулируем на дължина ремък за носене
Последна промяна от infomar на пет юни 07, 2013 7:16 pm, променено общо 1 път.
stancho123 - специалист
Слаба работа е райдера.Един съсед от първия етаж окоси около блока и му отне 30минути за 20квадрата трева 40см.
Просто ако се работи по бързо забрява и се мъчи и ако се заплете нещо на главата спира, по-добре си вземи китайско бензиново.
От ейнхела нямам впечатление.
VLADO66 - майстор
За тази площ този начин на хващане/въпреки че има презрамка/ е неудобен и ще ти окапят ръцете.
infomar
Не съм ползвал до сега тример, но леко ме съмнява 1200 вата с нож, да срещне затруднение с някоя трева, дори и 40 см висока :? .. поне така мисля, като страничен наблюдател. От друга страна тези ел. тримери за чий х... го продават тогава, след като не стават за работа... :sad: Затова съм се спрял на по-мощните а не на тези от 200-250... 500 вата... :?
stancho123 - специалист
Имам kawasaki th48 и даже от него не съм доволен от производителност.Ако го сравня с райдера на съседа е като велосипед и мотор.Разлика от небето до тавана.
Вземи си някакъв евтин бензинов, тоя райдер въобще не струва и като го вземеш само ще съжеляваш.1000W за нож са малко, ще се мъчи.
VLADO66 - майстор
Ето за още 50лв. http://www.onlinemashini.bg/kosa4ka-tri ... c415b/2398 които ще ги дадеш за кабел с който борбата ще е голяма :wink:
infomar
То има евтини бензинови тримери, но дали качеството на тези "евтинджоси" ще е достатъчно да изкарат едно лято :? Свестните бензинови са около 400 и на горе левчета, а бюджетът е ограничен до 130 :sad: Облизвам се за тях, но дали си струва само за едни пътеки да дам толкова пари... а кабели имам вече..
stancho123 написа:
....Ако го сравня с райдера на съседа е като велосипед и мотор.....
Извинявай, но на съседът ти, този модел от 1200 вата мощност на моторът ли е, или някой с 250 ватов мотор... и с РЕЖЕЩ ДИСК ли е или с тънка корда? Ако е ТОЧНО ТОЗИ модел, то тогава ще се откажа от него.
VLADO66 - майстор
100м2 ли ще косиш или 400м2 щото разликата е голяма и евентуалните машини също,Аз кося около 150-200м2 с тример Бош 450вт.http://www.topmarki.com/bosch-art-26-co ... treva.html
stancho123 - специалист
Ами има тоя големия където беше на промоция в някой хипермаркет(май бриколаж) той с друго освен корда не коси.Ако е с нож и удари на нещо се спъва и зацепва и прави неща.Ако си работил със слаба електрическа машина ще разбереш, просто ако искаш да слагаш диск го отпиши.Единственото ти е корда и кордата въобще не е тънка, същото като на кавасакито ми.Аз кавасакито го имам от 6години и 2-3пъти съм слагал нож и видях че трябва да се внимава доста повече и просто не е за трева, а за храсталак.Доста често ползвам циркулярния диск за отрязване на млади избили фиданки и после с кордата.
Ето ти един китайец като за теб:
http://тримери.naedro.eu/hrastorez_trimer_gbc-43.html
За това което ще го ползваш е перфектен.
http://www.youtube.com/watch?v=Jl5QtU7P ... r_embedded
VLADO66 - майстор
И аз ги гледах тия ама нямат гаранция.

Тема "Дайте мнение за "Електрическа коса Raider RD-EBC01"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: