• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
road_runner - специалист
От няколко дни усещам ми мирише на влага в тоалетната. РЕших да отворя ревизията- вътре пода изглежда сух, няма течове видими, наврях главата с едно фенерче.
Обаче пипам водомера - гърбът му е леден, има си капки като сълзи по него и по гайките под него и тази пломбираната.
Спирам през нощта водата студената, извърсвам влагата - няма проблеми на сутринта
През деня почва ползване - след 3-4 часа почва да мирише на влага пак в тоалетната.
Проветрих няколко часа с отворена ревизия, на другата нощ не спрях водата, на сутринта пак нямаше влага, което ме навежда на мислъта, че не е теч от при мен, защото и на пусната вода водомерът беше сух. Това донякъде е обяснимо, защото през нощта никой не ползва.

Но пак при ползване почва да мирише на влага- защото капките почват да се стичат по тръбава на водомера и капят долу, защото има чупка.

Идеи някакви защо такъв сериозен конденз. Дали е възможно да е от тръбите на вентилацията- те минават от там, и не се свързани явно читаов , защото като си пусна абсорбатора се получава сериозно духане през ревизията в тоалетната?

Но това винаги е било така, как изведнъж почна тая миризма на влага. Направо нямам идеи, ако е нещо уплътнение на водомера, защо не тече като никой не ползва вода?
VLADO66 - майстор
Около водомера минават влажни пари и кондензират върху студената му повърхност.Или намери откъде влизат и ги запуши или обвий водомера с парче дунапрен за изолация.
road_runner - специалист
Хубаво, а през нощта пак би трябвало да влиза влага там, но на сутринта нищо не миришеше. Ако се окаже, че вентилацията прави проблем и от там вкарва влагата от банята, не знам как ще го хванем това........
Чаро - Акълия
Да де, парите са си там денонощно, но студената вода охлажда водомера само при ползване. През нощта, докато не точите вода, водата в тръбите и водомера е със стайна температура.
"Източи чешмата да дойде студената вода"

Изолирай хубаво водомера,тръбите и всички фитинги.
road_runner - специалист
Тръбите си имат, които са общите, отклоненията към мен нямат - там е лек конденза и най-вече на водомера
но не ми се налага въобще да източвам водата -на втората третата секунда е супер студена за пиене. дори през нощта
А водомерът как да го изолирам, нали трябва да е достъпен, а и пломбите му пречат
VLADO66 - майстор
road_runner написа:
Тръбите си имат, които са общите, отклоненията към мен нямат - там е лек конденза и най-вече на водомера
но не ми се налага въобще да източвам водата -на втората третата секунда е супер студена за пиене. дори през нощта
А водомерът как да го изолирам, нали трябва да е достъпен, а и пломбите му пречат
Завий му парче дунапрен по металните части и му изрежи отгоре място да се вижда циферблата.
8180 - майстор
Владо,
Не вярвам само с дунапрен да стане. Нещо по-плътно отгоре му ще трябва.
Склонявам на вата с фолио с прорязана подвижна "капачка".
road_runner - специалист
тези тръбните изолации сивите с по-голям диаметър ще пробвам, да видя дали ще се получи, то и без това ми трябва макс 1 метър, няма да е скъпо хич
8180 - майстор
road_runner написа:
тези тръбните изолации сивите с по-голям диаметър ще пробвам, да видя дали ще се получи, то и без това ми трябва макс 1 метър, няма да е скъпо хич
Без да ти звучи "моето е най-правилно", опитай да осмислиш включването ми.
С изолацията правиш тръбите и водомера ПО-СТУДЕНИ. Ако парите достигат до теди по студени елементи, условията за конденз се засилват.
ТРЯБВА ДА ПРЕДОТВРАТИШ контакта на парите със студените елементи, т.е да СПРЕШ ПАРИТЕ.
На това, колкото и да е странно, му викат пароизолация (в др. теми) - парите да останат там, където е топло.
Вярвам си и се надявам Владо да се съгласи - изчакай малко.
Сивите тръбни изолации са неговия вариант, който апострофирах по-горе.
VLADO66 - майстор
В случая сивата или черната изолация ще помогне стита да е с дебелина от 9мм. нагоре.Неминуемо ще има в случая студопреминаване :) през изолацията и нейното охлаждане,но мисля че при наличната цикличност на този процес няма да се стигне до охлаждане на повърхността на изолацията до точката на оросяване.Пароизолация може за се направи със скоч лепенка.
  • 1
  • 2

Тема "Сериозен конденз по водомера и свръзките около него" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: