• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
8180 - майстор
parketmilanov написа:
Не виждам какво е значението дали е собственик или само работи там...за мен важното е че хигро е един от мнооого знаещите за тази материя тук у бугарско , освен това не е отказал консултация на който и да било:
Напълно съгласен с горното.
Изобщо не правя реклама на колегата Хигро или друг.
Аз лично съм с първия тук:
http://www.tweuropebg.com/youlong/index.htm
Доволен съм вече 2год. Взех емоционално-прибързано решение в последен, преди Коледните празници, ден и нямах време за консултации. Умишлено игнорирах ВГ-мама (нищо против сайта и полезността му) - всеки "хвали автомобила си" и масовите хипер-маркети, в които имаше по-изгодни оферти. В споменатата фирма имаше и някаква промоция - по памет моят го взех на 250-270лв., което предпразнично ми се връзваше
Осушава прилично - изумих се колко много вода има у нас. Аз лично спя без проблем, когато работи, жената и дъщерята - не. Няма много екстри. Изработката (пластмаси и др. - май споменаха китайска във фирмата) - вдъхва доверие. В някаква степен изборът ми бе повлиян от това, че фирмата почти не продава (дълбоко анонимно) по масовите магазини.

После Хигро ми разясни подробности, цени, евентуални отстъпки - коректно, без да ме потиска за избора, освен (леко) с цена.
Гледам не ти е за мазе/зимник - имаш време. Изчакай поне за консултация Хигро - вярвам, няма да сгрешиш.
Успех,
8180 написа:
parketmilanov написа:
Не виждам какво е значението дали е собственик или само работи там...за мен важното е че хигро е един от мнооого знаещите за тази материя тук у бугарско , освен това не е отказал консултация на който и да било:
Напълно съгласен с горното.
Изобщо не правя реклама на колегата Хигро или друг.
Аз лично съм с първия тук:
http://www.tweuropebg.com/youlong/index.htm
Доволен съм вече 2год. Взех емоционално-прибързано решение в последен, преди Коледните празници, ден и нямах време за консултации. Умишлено игнорирах ВГ-мама (нищо против сайта и полезността му) - всеки "хвали автомобила си" и масовите хипер-маркети, в които имаше по-изгодни оферти. В споменатата фирма имаше и някаква промоция - по памет моят го взех на 250-270лв., което предпразнично ми се връзваше
Осушава прилично - изумих се колко много вода има у нас. Аз лично спя без проблем, когато работи, жената и дъщерята - не. Няма много екстри. Изработката (пластмаси и др. - май споменаха китайска във фирмата) - вдъхва доверие. В някаква степен изборът ми бе повлиян от това, че фирмата почти не продава (дълбоко анонимно) по масовите магазини.

После Хигро ми разясни подробности, цени, евентуални отстъпки - коректно, без да ме потиска за избора, освен (леко) с цена.
Гледам не ти е за мазе/зимник - имаш време. Изчакай поне за консултация Хигро - вярвам, няма да сгрешиш.
Успех,
Да,няма никакво значение какъв е Хигро и в коя фирма,просто за мен разбрах ,че е от знаещите материята и би помогнал и затова и ми са въпросите към него,от сайта,който посочва 8180 пък приятел има и първия и втория от повече от 2 години,мисля че каза 4 но несъм сигурен и е нямал никакви проблеми и е доволен,аз обаче разчитам точно на думите на Хигро тук някъде,че винаги евтиното излиза по-скъпо в смисъл,че примерно в по-дълъг период Олимпия,Ебак,Тротек..........биха служили по-дълго и по-добре(надяваме се :) ) Това за нас(семейството) е ГОЛЯМ разход и почти непосилно,но ще направим всичко възможно в името на децата,те и здравето им са по-важни...на същия принцип избрахме и климатик-подов ДАИКЙН ,като разчитахме ,че качеството ще се чупи по-малко,ще топли едва доловимо пода и крачетата на мъниците....разбирате какво имам предвид ,и друго питане имам : Да речем влажността е някакви постоянни 85% при постоянно проветряване повече лято и разбираемо-по-малко зимата,когато е включен влагоуловителя има ли значение отворено ли е някаде или затворено,и ако осушава при затворено и постоянно се проветрява и пак си става същата висока влажност НЕ е ли това някак безмислено,незнам точно какво се получава,по мои си разсъждения трябва да е по-скоро често затворено и когато си изсушава да си се запазва това.... и си остават първоначалните въпроси относно Олимпия и Амазон15 ,:о) Поздрав на всички ! П.С. Между другото до някъде ми допаднаха и осушителите на партнер и синове или там както е
и по-точно Master DH 720 ,малко пи-високата цена,шум и консумация,както и лекото разминаване с това,че е с произход Германия а всъщност открих,че е Полша ми помогна да го изключа от стеснената умишлено групичка от мен-олимпия/ебак
8180 - майстор
Океане,
Ще прощаваш, ама от втората част на поста ти, ми се струва, че ти се губят някои неща.
Дълго е за обяснения, иначе бих могъл.
С риск много да го засърбят ушите, погледни един друг сайт на колегата, където нещата добре са разяснени на достъпно ниво. Там наблегни на "Инфотека":
http://www.hygrooptima.com/
Ако останат въпроси, съм насреща, че Хигро изглежда е запразнил някъде.
gechev - специалист
Океане, твоите деца в изолация ли ще ги отлеждаш при точно фиксирана среда.
Chefo77 - майстор
gechev написа:
Защо трябва да е точно фиксирана среда? Влагата в дома е немалък фактор при развитието на алергии - защо да не намали точно този риск? Да не говорим ако готви на газ например...
Колега Океан, аз имам Budget, от Практикер, доволни сме. Ако искаш, мога да ти го дам за 2-3 седмици да прецениш дали такъв би ти вършил работа и ако не - тогава да скачаш на по-скъп (и по-хубав) модел.
gechev написа:
За развитието на акарите,които докторката каза,че са един от основните алергени,а малките са с високи нива на алергия(0.08),високата влажност е прекрасно поле за развитие,ако влажността е 50-60% и не благоприятства развитието на акари,мухал...... ,а нормално сега БЕЗ влагоуловител е 80-85% ,НЕВИЖДАМ кое е ИЗОЛАЦИЯ и ТОЧНО фиксирана среда #-o
Chefo77 - майстор
okean написа:
gechev написа:
За развитието на акарите,които докторката каза,че са един от основните алергени,а малките са с високи нива на алергия(0.08), високата влажност е прекрасно поле за развитие,ако влажността е 50-60% и не благоприятства развитието на акари,мухал...... ,а нормално сега БЕЗ влагоуловител е 80-85% ,НЕВИЖДАМ кое е ИЗОЛАЦИЯ и ТОЧНО фиксирана среда #-o
Веднага, ама веднага тая дама да си хвърли дипломата, ако тя го е казала!!! Акарите обичат точно среда около 50-те процента (малко надолу и малко нагоре), и затова се развиват усилено точно в места, където влагата е малко, където е сухо. Мухълът обича влажните места.
Направихте ли тест на малкия човек за алергиите? Ние направихме на сина, излезе алергия от акари, в резултат на което всички килими се махнаха, всички плюшени играчки се изтупаха зверски и се отстраниха, дюшеците ги пребих ...
Видя ли предложението ми?
gechev - специалист
Океане, имах предвид, че живееш във Варна. Красив град но в два сезона влажен. Децата ти само в дома ти ли смяташ да ги държиш при строго контролираната от влага среда. Аз мисля, че проблема е повече медицински. Заведи ги в Трявна, Сандански и виж дали има промяна. Астмата е сериозно заболяване и пречинителите могат да бъдат най различни. Аз самият си имам едно подобно заболяване причинено от висока запрашаемост и вземам дихателни лекарства, но се чувствам добре в леко влажна среда. Виж причината, лаборатории, професори и др. Е Чефо ме е изпреварил.
Chefo77 написа:
okean написа:
gechev написа:
За развитието на акарите,които докторката каза,че са един от основните алергени,а малките са с високи нива на алергия(0.08), високата влажност е прекрасно поле за развитие,ако влажността е 50-60% и не благоприятства развитието на акари,мухал...... ,а нормално сега БЕЗ влагоуловител е 80-85% ,НЕВИЖДАМ кое е ИЗОЛАЦИЯ и ТОЧНО фиксирана среда #-o
Веднага, ама веднага тая дама да си хвърли дипломата, ако тя го е казала!!! Акарите обичат точно среда около 50-те процента (малко надолу и малко нагоре), и затова се развиват усилено точно в места, където влагата е малко, където е сухо. Мухълът обича влажните места.
Направихте ли тест на малкия човек за алергиите? Ние направихме на сина, излезе алергия от акари, в резултат на което всички килими се махнаха, всички плюшени играчки се изтупаха зверски и се отстраниха, дюшеците ги пребих ...
Видя ли предложението ми?
Хахаха ,извинете ме за искрения смях,наистина се доверяваме на ТОЗИ лекар,досега каквото е направила след 6 месеца ходене по мъките-според нас наистина е правилно.Иначе-за акарите освен тя каквото каза,естествено ровихме из статий на лекари,в нет-а каквото има също:http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0% ... 0%B0%D1%80 (Акарите-Чувстват се най-добре при над 25°C и 75% ‎относителна влажност. *** което е далеч над 50% ,малките са още на 2 годинки и никакви тестове не могат да се правят до 4 или 5 годинки беше,защото могат да се влошат нещата,това го казаха няколко лекари от различни градове а го четохме и предполагаме ,че е така,също неможем да се изселим поне за сега но са препорачителни чести излизания(екскурзий,почивки..) поне на 50км. извън Варна,ходили сме и в Трявна,макар да се поразболяхме всички там,обмисляме и за процедури с направление -също там,за Сандански баща ми е ходил там в продължение на 40 год. понякога и с нас но сега ние още не успяваме...взели сме и един спрей наскоро...които има нужда и доверие-може да опита да го ползва,мисля ,че беше около 25 лв. и е за 6 месеца някаде за едно жилище-Белгийски е и се пръскат матраците,килими...всичко кадето има акари,отначало 7 дена всеки ден а после на 3 дена веднъж,това нещо е микробиологично,безвредно и яде храната на акарите,тоест човешката мъртва кожа и св казва PIP ALLERGY FREE........ за предложението на Чефо77-излючително съм благодарен за отзивчивостта,но мисля,че няма да има някакъв ефект за няколко седмици върху децата или поне видимо,предполагам само ще видя колко вода ще изхвърляме за денонощие и специално тази марка как ще ни бучи ако евентуално е включен през ноща,но със съпругата ми ще го обсъдя като се прибера във Варна
Поздрав: Емо Кънев
Chefo77 - майстор
... а аз, разбира се, съм недочел ... :sad:
За което се извинявам!!!
Не 25 процента, а 25 ГРАДУСА, да се е.. в кратуната :datz: :datz: :datz:
Петришка ли е алерголожката ви?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7