Здравейте, следя форума от доста време. Повечето неща съм научил от вас. От около година разрушавам една стара стопанска постройка ( по спомени на съседите на около 100 години). Искам да използвам съществуващите основи и да построя навес тип барбекю. Идеята ми е да се опитам да използвам старите греди, за да е в тон с камъка. До този момент съм стигнал до тук - вижда се от снимките. Едноскатен, поради дебелината на стените квадратурата на покрива става около 40 кв. метра. Най-късно утре отивам да взема керемидите - Брамак Спектра Икономик на цена от 1.01 лв. бройката. По-бюджетно решение не намерих. Всички греди от снимките ще се махнат, сега ги ползвам за скеле. Задната стена ще се надстроява, но след като излея върху нея колона, на която да подпре гредите на върха. Ще има още две междинни колони, вероятно дървени, но може и да се иззидат до горе с тухли. Но точно какъв вариант ще избера ще се реши на един по завършен етап. Днес ще измеря точно задната стена и на предната част ще излея циментова колона на височината на предната греда. Ще се радвам да получа мнения относно продължението на строежа. Всичко ще ми е от полза! Бетонния пояс се наложи поради деневилация със съседа и ще е на тази височина, арматурата ще се изреже и ще се облече вероятно с дърво. В лявата страна камъка ще се сваля до някъде или целия, но това пак ще е по-нататък.