Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
todortv - майстор
the_play87 написа:
..... паралел 12 волта 2*28 Аh и да ползвам инвертора на 12 волта 300 вата. ....
Сам си си дал отговор.
hidrazin - майстор
Не е добре да се вързват в паралел когато не се ползват. Иначе когато са към инвертора двата паралелно ще изкарат с повече време. С какво мислиш да ги зареждаш?
:partyman:
miroton - майстор
Този акумулатор дето е за боклука може да го ползваш още малко,капни с една спринцовка малко чешмавода и си готов.
the_play87 - специалист
Досега са ползвани в каравана поради факта че караваната е продадена останаха акумулаторите почни не са ползвани (има няма 20 цикала) а само дозареждани с зарядното от снимката. Сега пак смятам да ги зареждам с него и да ги поддържам с панела :roll:

Прикачен файл

IMG_0310.JPG самото зарядно

Прикачен файл

IMG_0311.JPG описанието на зарядното

Прикачен файл

IMG_0312.JPG
ето и инверторите
IMG_0312.JPG (114.78 KиБ) Видяна 4111 пъти
hidrazin - майстор
Дано да е здраво зарядното от снимката. На панелчето не разчитай.
:partyman:
the_play87 - специалист
До колегата miroton би ли пояснил това със спринцовката как става ако може че ми стана интересно. Ако се получи имам нови мисли за него :snakeman:
miroton - майстор
Отваряш с малка отверка капачето,махаш 6 гумички и пълниш бавно с вода върху памука докато спре да поема.
Не очаквай чудеса.
Аз лично използвам катъв акумулатор вече 1 година за светлодиодно осветление в гаража,защото няма ток.
lyubohar - майстор
А,защо не с дестилирана вода?
miroton - майстор
У нас в чешмата такава има,които иска може и дистилирана,но не очакваите много от акумулатора.
zmiori - специалист
По-голям ефект ще има ако вместо вода "сложиш" електролит от акумулатор и го заредиш с "галещ" ток 0.2-0.3А. и напрежение около 13,6 волта.

Тема "Фотоволтаично панелче дайте идеи какво мога да си направя" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: