• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
hidrazin - майстор
Сиренето е добре да си стои в саламурата. Фабричните кутии в които се продава сирене - тези с по-една бучка вътре са перфектни за целта. Събрал съм си няколко защото сиренето го купувам в тенекия от една мандра. След отварянето на тенекията го разпределям в кутиите и заливам със саламурата. Това е правилният начин.
А това дето си го измайсторил е по-скоро поднос за сирене но не и кутия за съхранение. Има си своите предимства - не го кацат мухите на масата. :) Само дето при мен не може да се задържи толкова и съм по-бърз от тях. :-D
А ако искаш да си направиш такава като от линковете дето си дал мога да ти предложа идея. По магазините има едни такива бамбукови дъски за по 2-3 лева:
Изображение
За капак може да ползваш някоя правоъгълна стъклена купа. Също ги има навсякъде и не са лой-знае колко пари. Нещо такова:
Изображение
За закрепване на дръжката има два варианта - лепило или пробиване. Мисля че е обсъждано във форума за пробиване на стъкло. Ако не е ще се намери кой да ти каже как. В резултат ще имаш поднос за сирене който с нищо не се отличава от ония по 60-100 лева.
Успех!
:partyman:
iivanov - майстор
За ХЛАДИЛНИКА, Хидразине.Консумация до 2-3 дни и защита, колкото да не се изсуши.К'ви саламури, к'ви 60-100 лв? :partyman:
hidrazin - майстор
iivanov написа:
За ХЛАДИЛНИКА, Хидразине.Консумация до 2-3 дни и защита, колкото да не се изсуши.К'ви саламури, к'ви 60-100 лв? :partyman:
60 лева и 95 лева Е, не са 100 лева де. :) Моето си е пак в кутия ама със саламура и пак в хладилника. Така може и доста повече да изкара от 2-3 дена. Понякога ми се случва да отпраша внезапно за няколко дена. Ако е на сухо макар и в такава кутия като се върна ще трябва да го хвърлям или да почвам производството на синьо сирене. :-D
Ама всеки си има разбирания де. - на вкус и цвет товарищей нет
Пък има и друго - ще мухляса ама друг път. Повечето сирена няма и как да мухлясат. Просто си изсъхват и заприличват на бучка стар хоросан. Това е друга тема.
inspo - майстор
hidrazin написа:
...А това дето си го измайсторил е по-скоро поднос за сирене но не и кутия за съхранение. ....
Мисли си каквото искаш. На мен ми върши работа. За разлика от преди сега сиренето изкарва по дълго в хладилника като си запазва вида и вкуса.
А и не виждам функционална разлика между моята и тази със стъкленият капак.
hidrazin - майстор
inspo написа:
Мисли си каквото искаш..... А и не виждам функционална разлика между моята и тази със стъкленият капак.
Ей. Ти да не се обиди бе човек? Не че не ми харесва. Просто дадох идея как може да си я докараш на вид и функционалност като тези скъпите към които си дал линк. Аз лично просто мразя пластмасите. Това е.
Да ти е сладко сиренцето. Аз тази вечер омахах четвъртинка със салатката. :) Тази вечер вали и го карам на домашен (битов) алкохолизъм. :)
P.S. Не забравяй малко зехтин и щипка червен пипер отгоре.
novgradski - специалист
...и аз не вярвах че може да се съхранява "без саламура",ама се убедих (преди 20-тина години)...жената:
-в хладилника
-стъклен буркан
-пластмасова капачка (намазана с олио -"за гарнитура")
...доволен съм от ефекта...питам я "не може ли без олио?"...ама да го прави ,както си знае.
evparts.alle - специалист
Здравейте!

Оранжевата кутийка е станала много готино, но бих предпочел друг вариант.
На скоро след като гледах един филм за пластмасите, не искам да ги виждам дори (поне до колкото мога)..
На ваше място бих ползвал всичко друго, но не и този материал.
На който му е интересно може да пише в нета "вредна ли е пластмасата" има толкова много изписано, и на български, и на чужди езици.
kokopi4o - помощник
Човека искаше да се похвали само! Ама защо го ядете бре хора- вредна пластмаса , мухлясало сирене........ дрън,дрън...? И купечкото сирене е вредно, и бирата е ментак, и в салама има консерванти, ама си ги хапваме. :drinkers:
marian1 - майстор
Аз след тази тема, се замислих и си купих - квадратно неръждавейка подносче във формата на пресечена пирамида - защото контакта с пластмасата ме притеснява, и отгоре (не контактува) пластмасова кутия - цена 10 лв общо - използвани материали - от магазин джъмбо - подносче около 3 лв неръждавейката, и комплект от пластмасови кутии за храна - върви комплект 3 или 4 броя за 7 лв - останаха няколко кутии :)

Благодаря на колегата за полезната идея!
  • 1
  • 2

Тема "Практична кутия за сирене" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: