Сиренето е добре да си стои в саламурата. Фабричните кутии в които се продава сирене - тези с по-една бучка вътре са перфектни за целта. Събрал съм си няколко защото сиренето го купувам в тенекия от една мандра. След отварянето на тенекията го разпределям в кутиите и заливам със саламурата. Това е правилният начин.
А това дето си го измайсторил е по-скоро поднос за сирене но не и кутия за съхранение. Има си своите предимства - не го кацат мухите на масата.
Само дето при мен не може да се задържи толкова и съм по-бърз от тях.
А ако искаш да си направиш такава като от линковете дето си дал мога да ти предложа идея. По магазините има едни такива бамбукови дъски за по 2-3 лева:

За капак може да ползваш някоя правоъгълна стъклена купа. Също ги има навсякъде и не са лой-знае колко пари. Нещо такова:

За закрепване на дръжката има два варианта - лепило или пробиване. Мисля че е обсъждано във форума за пробиване на стъкло. Ако не е ще се намери кой да ти каже как. В резултат ще имаш поднос за сирене който с нищо не се отличава от ония по 60-100 лева.
Успех!

А това дето си го измайсторил е по-скоро поднос за сирене но не и кутия за съхранение. Има си своите предимства - не го кацат мухите на масата.


А ако искаш да си направиш такава като от линковете дето си дал мога да ти предложа идея. По магазините има едни такива бамбукови дъски за по 2-3 лева:
За капак може да ползваш някоя правоъгълна стъклена купа. Също ги има навсякъде и не са лой-знае колко пари. Нещо такова:

За закрепване на дръжката има два варианта - лепило или пробиване. Мисля че е обсъждано във форума за пробиване на стъкло. Ако не е ще се намери кой да ти каже как. В резултат ще имаш поднос за сирене който с нищо не се отличава от ония по 60-100 лева.
Успех!
