bulhomes2 написа:Трудно ще ми е да обясня защо, но приемете, че ми трябва джиджавка, която при превишаване определена сила на звука - да изключва даден контакт (на уредбата примерноО ясно ни е защо.).

bulhomes2 написа:Трудно ще ми е да обясня защо, но приемете, че ми трябва джиджавка, която при превишаване определена сила на звука - да изключва даден контакт (на уредбата примерноО ясно ни е защо.).
AAsat написа:Може да опиташ да го включиш по нарисуваната схемичка..
hidrazin написа:http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 27#p525721Това не е проблем. Релето има нормално отворен и нормално затворен контакти. При изключено реле (наличие на звук) през нормално отворения контакт на релето ще се прекъсва фазата към контакта. Добавянето на липсващите чаркове също не е проблем. Проблем е, че сензора не реагира с нищо при свирканията в двете крайни положения на потенциометъра си (едва ли така се казва...). Всъщност не знам дали не реагира на OUT-а, но предполагам, че единия светодиод е за това. Китаеца каза, че ще направи клип и ще ми го прати.
Китайчето всичко си е написало. Схемата е същата но не е удобна за работа - просто докато няма сигнал релето ще е винаги включено и ще отпада при наличие на звук.
hidrazin написа:По-горе писаха как да се промени.Искаш да кажеш, че схемата на ААсат ще обърне нещата - при отпадане на тока на OUT-а (наличие на звук) да се включва релето. Така ли?
kozl написа:На пръв поглед подобна, но D3 трябва да е наопаки, така ще шунтира релето и свтодиода и ни Че свети, ни Че щрака, а транзистора ще се прецакаЗа коя от двете говориш? Мога ли да те помоля да я прерисуваш по твоите виждания, защото нямам идея кое е D3 и колко наопаки трябва да е. И кое е светодиода, който е излишен?. И мисля, че светодиод не е необходим, защото ще дублира този от датчика.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: