• 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 441
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
mitron - специалист
Здравейте и аз имам 3 машини на Райдър които за сега да чукна на дърво проблем не ми създават работят си,но инвертор на Райдър в никъв случай.Благодаря на колегата pansim с който се консултирах относно инверторните елктрожени за да знак какво да търся :wink:
gogo7777 - майстор
Е, по- добре човек да си купи Кракра, поне купува продукт с традиции.
Купува качествен продукт за възможностите си. Райдера не струва толкова колкото пакетния ключ на Кракрата........ :-D
kossis - специалист
Понеже не спирате с глупостите, снощи развих капака на Райдера с Винтоверта на Райдер и направих 40 снимки !
Сега ще подбера някой, за да спрете с безумието, да се плюе без да се знае за какво се говори !

Неструва Друг път ! Тоя Кютук-КРА-КРА го закарах на село -за всеки случай-изобщо няма нищо общо работата с него и с правотоковият Райдър !
Превключвам галетният превключвател и автоматичният бущон избива, заваряваш и бушона пак избива, слагаш стопяем и работиш, за 1мм и базични забрави- само дебели железа може да заварява и иска една централа да го захранва !
Единствено количеството мед се конкурира на Райдъра !

Неможе Търговци и Заварчици да коментират Електрониката и изработката на даден уред без да са го видели дори !

Това е както Бизнесмените, които коментират Енергетиката и ВЕИ- инженерите каде са в тази безумна Държава ???
Аз може да не съм заварчик, но от електроника разбирам !
Последна промяна от kossis на чет юли 11, 2013 11:30 am, променено общо 4 пъти.
gogo7777 - майстор
Давай ги снимките, чакаме ги :-D .

Аз не коментирам електрониката, щото си нямам хал хабер от нея. Но съм виждал заварчици с такива играчки как се мъчат с тях. Навъдиха се такива пишман майстори по обектите и подбиват цената на фирми, които влагат в икономиката доволно. Съвсем на скоро една конструкция се срути поради невежеството на майстора и неговия китайски помощник.... :-D
kossis - специалист
Да ги подбера, смалих ги, че са големи. но ако ги намаля още ще станат прекалено малки.

Изображение Изображение
Изображение Изображение
Изображение Изображение
Изображение Изображение
Изображение Изображение
Изображение Изображение
Изображение Изображение

Както виждате сами -Схемата на Кенде е от 2010 година-на платката се чете !
Не са спестили нито тинол, нито мед, платките са направени по Европейски стандарт.
Вижда се идеално цялата схема-единият инпулсен траф-в радиатора от общо 3, кондензатори -6 броя 470 микро на 400 волта, два греца- от тия квадратните над кондензаторите-по 40 А можеби и транзистори 24 Тошиба.

Снимал съм и тия резистори дето са ми ги добавили под платката за управление -4 броя и са прерязали тия 4 писти, транзистора на управляващата платка-Тошиба е получил радиатор от мен- добре му стои, но не грее много с радиатора-за 30 минути-30 до 40 градуса на пипане !
Незнам дали се вижда припояването на платката със светодиодите-забодена на управляващата.

Напълно ремонто-пригоден и съвместим със стандартите ! Даже си има и печати за качествен контрол на радиаторите !
Това на фалшиви машини, няма кой да бие и то вътре !

Нека ако има разбиращи от електрониката да кажат, защо са добавили тия 4 резистора така и защо е думнал тоя транзистор горе ?

Това което ми обясниха от Райдер, за това че всъщнос е Кенде беше че искат да участват на пазара със повече и по качествени уреди на ниски цени. Те правят и компресори, моторни машини и тнт, а с какво качество са не знам, но ги ползват хората.
Аз когато ходих на Ломско да си взема от ремонт машината-имаше още един човек за вземане на ремонтирана стока и той остана доволен щото взе някакъв тример за косене дето часта я нямало изобщо и тия я бяха поръчали и тнт-даже не беше Райдер Тримера !
Райдер има и некачествени и качествени неща ! Така е и при Бош-зелената серия е боклук !

Райдер е за любителски цели ! Но определено инвертора им си струва за парите, а това че аз съм "късметлия" по малко е друг въпрос :-D !

Имам стари флексове на Елтос, бормашини- е това е класика и качество, но Елтос беше !
Последна промяна от kossis на чет юли 11, 2013 5:17 pm, променено общо 2 пъти.
kol4ooo - напреднал
его моя arc 200

Прикачен файл

P1130939.JPG

Прикачен файл

P1130938.JPG

Прикачен файл

P1130929.JPG

Прикачен файл

P1130933.JPG
kossis - специалист
Е приятели, както се убеждаваме, кажи речи еднакви схеми на изпълнение и като качество.

Даже на мене веднага ми се набиват на очи някой различия,
като най първото е двата големи дросела-предполагам донастройващи на средната платка пред радиаторите, в полза на Райдера.
А дали това че схемата е доусложнена е предимство не знам. Но предполага че има значение за работата на транзисторите.
pansim - майстор
Колчо
на тези снимки не се вижда изходния дросел. Няма ли го /китаеца го е спестил/???????
Ако е така няма да работи добре със базични електроди!!! Независимо кой какво ще ти каже. Спасяват го частично дългите заваръчни кабели, ама не е същото.
kossis - специалист
А така-камъни в градината на Търговеца и голям + за Райдера !

Снимките на Драгозов от 6 страница са от 2011, а Кендо е направил тези платки 2010.

Та не е ясно кой от кого е взел схемата !

Но е видно на кого инверторите са орязани и на кого са изпълнени по надеждно и със всички джиджавки !

Пансим, може и да се сърдиш, -но ти каза че Райдера не работел с базични добре, а пък той си има дроселчета и кондензаторчета отпред !

Така че и да се сърдиш и да не се -важното е истината и обективизма да излезе на яве !

:partyman:

Послепис
Сега разбрах защо Драгозов давал по дълги кабели !
Последна промяна от kossis на чет юли 11, 2013 4:52 pm, променено общо 1 път.
dragozow - майстор
Колега, наистина си яхнал метлата. По-дългите кабели са защото така искат клиентите, ако се върнеш назад в темата ще разбереш че отново говориш неверни неща. Провери и колко струват 10 метра кабели. Моите машини се продават в Германия от няколко години, тогава когато разпродавах въпросните Кендета. Не е ясно кой от кого е прекопирал схемата, както казах тя не е тайна. Аз предполагам че всички са я прекопирали от някой голям европейски или американски производител. Имам я на файл и мога да ти я дам, както казах не е тайна. Въпроса е в изработката, в Китай такава машина ми я предлагат и с 60-65 долара по-евтино, пак с тази платка. В Германия гаранцията е 5 години, при това с късите кабели, обмисляме по-добри условия в България. Сервиза е не повече от 3 дни с транспорта, целим друга група клиенти. Хора които си ценят времето и не чакат Райдер един месец за платка. В България никой все още не дава 3 години гаранция на заваръчна техника. Имаме гама проверени машини, от MMA 140A до AC/DC 315A с водно охлаждане. При нас всеки може да си донесе желязо и да заварява колкото иска, може и с повече от една машина за да направи разлика. Така че видимо еднакви машини всъщност не са еднакви. Предполагам че Kende са се постарали.
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 441

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: