masteradmin написа:Водно подово галерияКакво представлява тази червената бутилка на третата снимка и за какво се използва.Предстои ми закопуване на къща и имам намерение да съм с подово отопление.И трябва ли да се армира пода както е показано на снимките и защо.Нали гледаме все по тънко да минем.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ror
- специалист
30 мнения в "ПОДОВОТО В БАНЯТА - ПРЕЗ ЛИРАТА ИЛИ ОТДЕЛНО"
Teodor80
- специалист
gogoroska
- напреднал
Ако правиш нещо го прави както трябва в противен случай не го прави. Аз добавих към бетона и арматурата, пластификатор и фибри, а плочките задължително ги лепи с теракол флекс. Ако ги спестиш тези неща има вероятност да се спъваш от плочките или да хлопат като разбити тротоарни плочки
.

ironlady
- модератор
Teodor80 написа:Червената "бутилка" е мембранен затворен разширителен съд,без него не може.Армировката е задължителна при водно подово.masteradmin написа:Водно подово галерияКакво представлява тази червената бутилка на третата снимка и за какво се използва.Предстои ми закопуване на къща и имам намерение да съм с подово отопление.И трябва ли да се армира пода както е показано на снимките и защо.Нали гледаме все по тънко да минем.
Teodor80
- специалист
ironlady написа:Казваш,че без този съд не става.Сега където живеч съм с парно също и съм с обикновн разшерителен съд на последната точка(сложен е вместо обезвъздушител на последния радиатор) и никога съм нямъл ядове с него.Тази бутилка да не се използва задължително при подовото само.И къде мога по подробно да погледна как се прави това подобо-разтояние между тръби цолажа армировката как се прави.А за лепилото знам,че трябва да е добро и съм се спрял на церезит малко по скъп е ама нали да не се надигнат плочките.Teodor80 написа:Червената "бутилка" е мембранен затворен разширителен съд,без него не може.Армировката е задължителна при водно подово.masteradmin написа:Водно подово галерияКакво представлява тази червената бутилка на третата снимка и за какво се използва.Предстои ми закопуване на къща и имам намерение да съм с подово отопление.И трябва ли да се армира пода както е показано на снимките и защо.Нали гледаме все по тънко да минем.
gogoroska
- напреднал
Ако системата ти е затворен тип (под налягане), задължително слагаш мембрания разширителен съд. Тръбата се навива спираловидно като не трябва да надвишаваш 70-80 метра. В по-студените участъци отстоянието варира м/у 10 и 15 см., това са участъците приблизително до 1 м.от външни стени, след това отстоянието се увеличав на 20, 25 до 30 см.,според това колко навътре влизаш и дали там където е тръбата, ще бъде по интензивна зона за живеене. Под секции и гардероби не са препоръчва инсталиране на подово тъй като ефекта е почти нулев. Под тръбата се поставя мин. 4 см. XPS, над тръбата метални армиращи платна за замаска 5/5 или 10/10. В замаската се добавят пластификатори и фибри, дебелината и трябва да бъде 5- 7 см. . Забравих да спомена, че дължината на кръговете трябва да бъде еднаква в противен случаи се монтират баланс вентили на всеки кръг за да изравняват налягането. Ако искаш към подовото да имаш и радиатори или към съществуващите радитори да инсталираш подово, на същото се монтира отделна помпа и винтил за регулиране на температурата.
Незнам дали ясно съм го написал но ако има нещо неясно съм готов веднага да го изясня
П.П. Относно теракола то той трябва да бъде флекс за да поеме t разширения.
Незнам дали ясно съм го написал но ако има нещо неясно съм готов веднага да го изясня

П.П. Относно теракола то той трябва да бъде флекс за да поеме t разширения.
ror
- специалист
gogoroska написа: Ако искаш към подовото да имаш и радиатори или към съществуващите радитори да инсталираш подово, на същото се монтира отделна помпа и винтил за регулиране на температурата.е това с помпата за пръв път го чувам, банята ми е 6 кв/м, ще правя подовото след радиатор, та едва ли ще трябва помпа
gogoroska
- напреднал
Наистина няма да ти трябва помпа ако продължиш тръбата след радиатора, но внимаваи с дължината на тръбата за да не се получи по голямо съпротивление при което водата ще циркулира там където е по малко съпротивлението.
Ако искаш към подовото да имаш и радиатори или към съществуващите радитори да инсталираш подово, на същото се монтира отделна помпа и винтил за регулиране на температуратаТова се отнася за системи които работят на 2 температурни кръга.
Тема "ПОДОВОТО В БАНЯТА - ПРЕЗ ЛИРАТА ИЛИ ОТДЕЛНО" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература