Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ror - специалист
а дали е удачно водно подово след вентилаторен конвектор
Teodor80 - специалист
masteradmin написа:
Водно подово галерия
Какво представлява тази червената бутилка на третата снимка и за какво се използва.Предстои ми закопуване на къща и имам намерение да съм с подово отопление.И трябва ли да се армира пода както е показано на снимките и защо.Нали гледаме все по тънко да минем.
gogoroska - напреднал
Ако правиш нещо го прави както трябва в противен случай не го прави. Аз добавих към бетона и арматурата, пластификатор и фибри, а плочките задължително ги лепи с теракол флекс. Ако ги спестиш тези неща има вероятност да се спъваш от плочките или да хлопат като разбити тротоарни плочки :lol: .
ironlady - модератор
Teodor80 написа:
masteradmin написа:
Водно подово галерия
Какво представлява тази червената бутилка на третата снимка и за какво се използва.Предстои ми закопуване на къща и имам намерение да съм с подово отопление.И трябва ли да се армира пода както е показано на снимките и защо.Нали гледаме все по тънко да минем.
Червената "бутилка" е мембранен затворен разширителен съд,без него не може.Армировката е задължителна при водно подово.
ror - специалист
а слага ли се нещо за температурните разширения по цокъла, и на какъв етап
Teodor80 - специалист
ironlady написа:
Teodor80 написа:
masteradmin написа:
Водно подово галерия
Червената "бутилка" е мембранен затворен разширителен съд,без него не може.Армировката е задължителна при водно подово.
Казваш,че без този съд не става.Сега където живеч съм с парно също и съм с обикновн разшерителен съд на последната точка(сложен е вместо обезвъздушител на последния радиатор) и никога съм нямъл ядове с него.Тази бутилка да не се използва задължително при подовото само.И къде мога по подробно да погледна как се прави това подобо-разтояние между тръби цолажа армировката как се прави.А за лепилото знам,че трябва да е добро и съм се спрял на церезит малко по скъп е ама нали да не се надигнат плочките.
gogoroska - напреднал
Ако системата ти е затворен тип (под налягане), задължително слагаш мембрания разширителен съд. Тръбата се навива спираловидно като не трябва да надвишаваш 70-80 метра. В по-студените участъци отстоянието варира м/у 10 и 15 см., това са участъците приблизително до 1 м.от външни стени, след това отстоянието се увеличав на 20, 25 до 30 см.,според това колко навътре влизаш и дали там където е тръбата, ще бъде по интензивна зона за живеене. Под секции и гардероби не са препоръчва инсталиране на подово тъй като ефекта е почти нулев. Под тръбата се поставя мин. 4 см. XPS, над тръбата метални армиращи платна за замаска 5/5 или 10/10. В замаската се добавят пластификатори и фибри, дебелината и трябва да бъде 5- 7 см. . Забравих да спомена, че дължината на кръговете трябва да бъде еднаква в противен случаи се монтират баланс вентили на всеки кръг за да изравняват налягането. Ако искаш към подовото да имаш и радиатори или към съществуващите радитори да инсталираш подово, на същото се монтира отделна помпа и винтил за регулиране на температурата.
Незнам дали ясно съм го написал но ако има нещо неясно съм готов веднага да го изясня :wink:

П.П. Относно теракола то той трябва да бъде флекс за да поеме t разширения.
ror - специалист
gogoroska написа:
Ако искаш към подовото да имаш и радиатори или към съществуващите радитори да инсталираш подово, на същото се монтира отделна помпа и винтил за регулиране на температурата.
е това с помпата за пръв път го чувам, банята ми е 6 кв/м, ще правя подовото след радиатор, та едва ли ще трябва помпа
gogoroska - напреднал
Наистина няма да ти трябва помпа ако продължиш тръбата след радиатора, но внимаваи с дължината на тръбата за да не се получи по голямо съпротивление при което водата ще циркулира там където е по малко съпротивлението.
Ако искаш към подовото да имаш и радиатори или към съществуващите радитори да инсталираш подово, на същото се монтира отделна помпа и винтил за регулиране на температурата
Това се отнася за системи които работят на 2 температурни кръга.
ror - специалист
това какво значи, аз имам 4 колектора с по 5 щуца

Тема "ПОДОВОТО В БАНЯТА - ПРЕЗ ЛИРАТА ИЛИ ОТДЕЛНО" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: