• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 18
Ел. инструментите. Консумативи.
kossis - специалист
Брат, идеално няма !
kol4ooo - напреднал
kossis не искам да се състезавам с никой,само исках да покажа,че заварява и с базични.
idunno - специалист
Колега косис ти истински ме забавляваш,чудиш се какви вибрации има в сешоара, ами има вентилаторче то си има ос, а тя си има биене (елементарна механика).Марките, които споменаваш са само разни, които струват колкото месечната ми сметка за телефона.
За твое сведение има инструменти и за над 500 лв. и повярвай ми, хората си ги купуват. :).
Най- смешното е, че дори се опитваш да квалифицираш хората.Хайде надскочи себе си, изненадай се, ще ти се отрази добре...предполагам.
Пробвай повечко да се упражняваш с електроженчето, отколкото да го снимаш- ще имаш повече ефект.
mir4oto - специалист
Е значи може да се каже, че ние "бедняците" дето не робуваме на марката, а на собствената си преценка зависеща от образованието и техническата ни грамотност, сме късметлии с евтинджосите защото моя райдер е точно такъв: с напречен двигател, бутало, регулатор на оборотите и даже съединител. Единствения му проблем е патронника, който капе но за толкова пари този кусур е пренебрежим, все пак това се получи на 3та-4та година след мнооого бой с него като къртач, е доколкото виждам това не е болка само на жълтурите :cool: .
И накрая да обобщя, райдер се водят хоби инструменти, това че се приближават, като издръжливост към полупрофесионални и професионалните, може само да радва собствениците на такива, защото за един ремонт не са хвърлили маса пари за инструменти, които не ползват в ежедневието си. Мога да дам пример, кога е по - добре да си купим няколко по -евтини инструмента от колкото един скъп, но това вече е в областта на организацията на производството и мениджмънт на работния процес и вече се отдалечава доста от темата.

"колега" idunno, ти пък мен ме забавляваш, ако знаеш каква е разликата между ос и вал, може и да се сетиш защо една ос не може да бъде причина за радиално отклонение, но ако помислим малко не "оста", която си е чист вал в случая, според неелементарната механика, не е причина за радиалното биене ами турбинката на него :wink:
idunno - специалист
Разликата между ос и вал е, че валът предава момент, а оста не.И не ме пробвай по механика, да не се изненадаш неприятно :-D .Останалата част от разсъжденията за професионалните и непрофесионалните инструменти ще оставя без коментар, защото не виждам смисъл.
kossis - специалист
Брат idunno, ти вместо да Шопиш по форумите вземи заварявай като си майстор. Щото с тия вибрации направо голем спец, големо нещо ! Имам такива шефове -"Експерти" ! :lol: Само спамиш темата ! Дай нещо по същество !
А това че има скъпи апарати, не мисля че ми казваш нещо ново ! Но моите хобита са в друга насока и там давам повече пари !

Ти за бас-говорител 380 лева ще дадеш ли ? Щото аз притежавам такъв Пайнер-25 кила буферен. Сега поддържам басейн на село и там цифрите са много добри !

Аз не съм майстор и ще си снимам колкото си искам инвертора, няма да заварявам ! Ще се оснимам яко !!!

И с тия вибрации в тоя сешоар дето вдига 600 градуса направо ме разсмяхте ! :lol:
Представям си Тани се бори с вибриращият сешоар и Идунно му придържа ръката-обяснявайки му научно за оста и вала и никога повече да не купува Райдер ! :lol:

Последно Идунно вала и или оста правят тия гадни вибрации в Сешоара на Тани и дали като нагрее до 600 градуса няма и пластично -температурни деформации в радиалното отклонение на вала на турбината ? :-D
Брей Идунно ти с Луната ли провеждаш разговори или с Китайците за да спреш тяхното нахлуване на нашите пазари ? Големи сметки трябва да плащаш !?

Незнам каква е тая техника дето я описваш тука толкова неземно скъпа и любителска, специално от Хускварна и Щил при резачките други по скъпи няма.

Аз цех няма да отварям и не ми трябват стругове !!!!

Значи намаляш телефонните разговори-то е и вредно с тия ГСМ апарати и спаменето и хем ще заваряваш по добре, хем ще спестиш от телефон- стига пълни гушата на тия оператори !

Какво значи "капе патрона" ?

Междо другото, е сега се сетих- на село имам абрихт и банцинг-трифазни -професионални- не ми трябват но си ги имам от Бащата в наследство !
Тани - модератор
Последните мения(личи си по заглавията кои са те) са преместени от тема инверторен електрожен :
viewtopic.php?p=526837#p526837
защото са по-подходящи за тук, понеже засягат повече видове инструменти, а не само инвертори.
Chefo77 - майстор
Абе да се чудиш изобщо как съществуват другите фирми за производство на инструменти, след като има РАЙДЪР! И как Мерцедес и БМВ продават, след като Дачия и Лада са срещу тях ...
Косис - пич - за парите си електроинструментът Райдър е нетолкова лош вариант. Четеш ли - ЗА ПАРИТЕ СИ! Четеш ли - НЕТОЛКОВА ЛОШ ВАРИАНТ. Айде вземи да обясняваш на други, че нямали вибрации и няма, ама абсолютно никаква разлика, между тях и доста по-скъпи инструменти. В БГМамма може и да ти повярват, макар да ме съмнява.
И, само да питам, трябваше ли да ахнем за това, че си дал 380 лева за 25 сантиметров бас-говорител на Пайнър???
gogo7777 - майстор
Абе да се чудиш изобщо как съществуват другите фирми за производство на инструменти, след като има РАЙДЪР!
Ами те са навсякъде.....Купувайте си по-често Лъки Бой (за децата де), може да се падне някой Райдер, а това си е 6-ца от тотото :-D
hidrazin - майстор
Chefo77 написа:
И, само да питам, трябваше ли да ахнем за това, че си дал 380 лева за 25 сантиметров бас-говорител на Пайнър???
За Пайньора не мога да ахна. Ако обаче си беше взел едно басче за домашно кино Linn KLIMAX 345- 27 кила и 30 инча бих ахнал и то здраво.

Изображение

За скромната сума от 12 000 $. :lol:
:partyman:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 18

Тема "Нова група ,,Аз обичам китайското,," | Включи се в дискусията:

Сподели форума: