Купих имот, които беше нива. След регулацията дойдоха и забиха колчета, но се оказа, че съседа си е разширил двора с около 3 м за моя сметка. Говорих с него, но той каза, че си е негово. Имам регулация. Имам разрешение за ограда. Писах и на кмета, но никой не иска да ми реши проблема та реших да споделя и с вас тази мила случка. Говорих с адвокат и той ми каза, че нямам право да бутна съществуващата ограда, тъй като това се води самооправство. Имота с които граничи моя не е нанесен на плана и дори не съм сигурен, че човека , с които говоря е правилния. Той го е добил този имот по някакъв странен начин и не знам дали има нотариален акт за него. Съответно понеже когато са забивали колчетата мен ме е нямало с учудване ги намерих в неговия двор. После обаче той ги беше видял и ги беше извадил. Сега пак трябва да ги викам тези мили хора дето взимат по 25лв на колче, ако има развитие пак да ги забиват.
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
astor
- специалист
41 мнения в "къща - двор - съседи и техните странности."
Класика. Нали знаеш на синура колко трупове има ...
rendo
- специалист
тъй като саморазправата със съседи е малко неприятна - правиш следното нещо (изпитано) пуснакш ги онея дет слагат колчетата и след тях минават 4-ма цигани и слагат директно оградата
ако комшията ти им каже нещо казват - не знаем то ни е платено да слагаме оградата и си я слагат ...
след киоето ти идваш и го поставяш пред свършен факт - дори и да викне полиция те са наемни работници - изпълняващи препоръките и описанията на обищината.
ако комшията ти им каже нещо казват - не знаем то ни е платено да слагаме оградата и си я слагат ...
след киоето ти идваш и го поставяш пред свършен факт - дори и да викне полиция те са наемни работници - изпълняващи препоръките и описанията на обищината.
prascho
- майстор
аз имам същия проблем от 5 години. Съседите са ми от типа "говеда". Когато придоби терана от около 30 квадрата пред нашия излаз ни оряза металната врата и я хвърли в двора. След една година дойде при баща ми за да ни прехвърли 8 квадратни метра заради неуредени сметки по регулация и да може да го продаде на един тенекеджия. От 3 години сме му платили, но мястото не го е освободил до ден днешен. Нервите ни са големи и не искахме да подемаме дело щото разноските щяха да излязат повече от въпросните 8 квадрата. Допитахме се до адвокат наскоро и ни каза, че няма нужда от дело. Имаме норатиален акт и ставало само чрез съдя изпълнител. Но въпросната адвокатка вече трети месец нищо не прави. И това ако е държава здраве му кажи!!!!!!!!! Няма институции които да си вършат работата и да знаеш, че срещу говеда човешки не се действа. В България никой нищо не прави затова в мирно време гинат хора, затова 20 см сняг се определя като бедстващо положение, затова турците секат и палят гори. Тук всеки краде, едно наследство от комунизма, което ще си го носим още няколко века. Полиция!!! И каква е тази полиция, чийто шеф демостративно в нетрезво състояние пред свойте съграждани в Плевен се е изпикал във фонтана!!!!!!
jeffry
- напреднал
Това, което разказваш, го има във всяко село. Да ти кажа в нашето село какво правят /има си хора, които само с това се занимават, това им е хоби/. Пишеш до прокурора, той изпраща селския квартален за проверка, разпитва свидетели и т.н. После прокурора издава решение. Ако се наложи нещо спешно, дори има и дежурен прокурор. Опитай!
nnikbg
- специалист
Здравейте и моят случай е подобен само че във Варна.
Преди 3 год. купувам парцел и като дойдоха да ми го трасират (200 лв.) се оказа, че комшията е влязал с 0.8 м.
Реших да му ги опростя тези 24 кв.м в името на добрите комшии. Почвам да строя и комшията вика " няма 3 м от оградата аз тази работа няма да я оставя така" и прас жалба до общината от там стоп на строежа нищо че всичко мие законно . Трябвало да видат случая. Нови 250 лв. за заснемане на основите и т.н. Оказа се че съм на 2.4 + 0.8 =3.2м и сега съм решил да местя оградата.
Преди 3 год. купувам парцел и като дойдоха да ми го трасират (200 лв.) се оказа, че комшията е влязал с 0.8 м.
Реших да му ги опростя тези 24 кв.м в името на добрите комшии. Почвам да строя и комшията вика " няма 3 м от оградата аз тази работа няма да я оставя така" и прас жалба до общината от там стоп на строежа нищо че всичко мие законно . Трябвало да видат случая. Нови 250 лв. за заснемане на основите и т.н. Оказа се че съм на 2.4 + 0.8 =3.2м и сега съм решил да местя оградата.
Лесоламинат
- специалист
Рак,мерак и простак не се лекуват.
Тема "къща - двор - съседи и техните странности." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература