Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
astor - специалист
Купих имот, които беше нива. След регулацията дойдоха и забиха колчета, но се оказа, че съседа си е разширил двора с около 3 м за моя сметка. Говорих с него, но той каза, че си е негово. Имам регулация. Имам разрешение за ограда. Писах и на кмета, но никой не иска да ми реши проблема та реших да споделя и с вас тази мила случка. Говорих с адвокат и той ми каза, че нямам право да бутна съществуващата ограда, тъй като това се води самооправство. Имота с които граничи моя не е нанесен на плана и дори не съм сигурен, че човека , с които говоря е правилния. Той го е добил този имот по някакъв странен начин и не знам дали има нотариален акт за него. Съответно понеже когато са забивали колчетата мен ме е нямало с учудване ги намерих в неговия двор. После обаче той ги беше видял и ги беше извадил. Сега пак трябва да ги викам тези мили хора дето взимат по 25лв на колче, ако има развитие пак да ги забиват.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Класика. Нали знаеш на синура колко трупове има ...
rendo - специалист
тъй като саморазправата със съседи е малко неприятна - правиш следното нещо (изпитано) пуснакш ги онея дет слагат колчетата и след тях минават 4-ма цигани и слагат директно оградата
ако комшията ти им каже нещо казват - не знаем то ни е платено да слагаме оградата и си я слагат ...

след киоето ти идваш и го поставяш пред свършен факт - дори и да викне полиция те са наемни работници - изпълняващи препоръките и описанията на обищината.
astor - специалист
Ами и това съм си го мислил, но не е решение. Опитвам се да намеря някакъв човешки начин за решаване на проблема. Знам, че ще отнеме време, но поне трябва да опитам.
prascho - майстор
аз имам същия проблем от 5 години. Съседите са ми от типа "говеда". Когато придоби терана от около 30 квадрата пред нашия излаз ни оряза металната врата и я хвърли в двора. След една година дойде при баща ми за да ни прехвърли 8 квадратни метра заради неуредени сметки по регулация и да може да го продаде на един тенекеджия. От 3 години сме му платили, но мястото не го е освободил до ден днешен. Нервите ни са големи и не искахме да подемаме дело щото разноските щяха да излязат повече от въпросните 8 квадрата. Допитахме се до адвокат наскоро и ни каза, че няма нужда от дело. Имаме норатиален акт и ставало само чрез съдя изпълнител. Но въпросната адвокатка вече трети месец нищо не прави. И това ако е държава здраве му кажи!!!!!!!!! Няма институции които да си вършат работата и да знаеш, че срещу говеда човешки не се действа. В България никой нищо не прави затова в мирно време гинат хора, затова 20 см сняг се определя като бедстващо положение, затова турците секат и палят гори. Тук всеки краде, едно наследство от комунизма, което ще си го носим още няколко века. Полиция!!! И каква е тази полиция, чийто шеф демостративно в нетрезво състояние пред свойте съграждани в Плевен се е изпикал във фонтана!!!!!!
astor - специалист
Тъжно :sad: . И аз предполагах, че моя случай не е изключение. Идята е, че аз си плащам данаци, а никой не иска да ми защити интересите. От днес и аз тръгвам по адвокати и предполагам, че това ще е една неравна и дълга битка, която ще глътне време и пари.
jeffry - напреднал
Това, което разказваш, го има във всяко село. Да ти кажа в нашето село какво правят /има си хора, които само с това се занимават, това им е хоби/. Пишеш до прокурора, той изпраща селския квартален за проверка, разпитва свидетели и т.н. После прокурора издава решение. Ако се наложи нещо спешно, дори има и дежурен прокурор. Опитай!
nnikbg - специалист
Здравейте и моят случай е подобен само че във Варна.
Преди 3 год. купувам парцел и като дойдоха да ми го трасират (200 лв.) се оказа, че комшията е влязал с 0.8 м.
Реших да му ги опростя тези 24 кв.м в името на добрите комшии. Почвам да строя и комшията вика " няма 3 м от оградата аз тази работа няма да я оставя така" и прас жалба до общината от там стоп на строежа нищо че всичко мие законно . Трябвало да видат случая. Нови 250 лв. за заснемане на основите и т.н. Оказа се че съм на 2.4 + 0.8 =3.2м и сега съм решил да местя оградата.
astor - специалист
Много гадно :( То и аз за малко да не мога да започна строежа. Сега гаража ми минава точно до оградата. И нямам 3м. Залепени са. Едвам се завира там един човер за да измаже и да сложи изолация. Още не е довършена и си е мъка.
Лесоламинат - специалист
Рак,мерак и простак не се лекуват.

Тема "къща - двор - съседи и техните странности." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: