• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 14
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Не, изходите са 3/4 и са с вътрешна резба...
Andri01 - майстор
kalin72 написа:
Не, изходите са 3/4 и са с вътрешна резба...
Сложи 3/4"на 1/2" преходници ъглови, М/М /на 90градуса/ и така ще стане.Е,аз поне така бих го решил въпроса,но ти си знаеш :).
Evgeniy - майстор
Полибутиленовите (или ПолиБутен) тръби и връзки са изключително гъвкави и удобни за такива случаи.
Ето тук има показано как се прави.
Последна промяна от Evgeniy на пон юли 22, 2013 10:01 am, променено общо 1 път.
kalin72 - майстор
Evgeniy написа:
Полибутиленовите (или ПолиБутен) тръби и връзки са изключително гъвкави и удобни за такива случаи.
Ха, вярно, как не се сетих :) Нали си изградих водопровода в къщата с такава система, наистинa се работи приятно :)
Ето ги:
http://co-uk.wavin.com/master/master.js ... ontent_sub
m.lukanov1951 - специалист
kalin72 написа:
Evgeniy написа:
Ха, вярно, как не се сетих :) Нали си изградих водопровода в къщата с такава система, наистинa се работи приятно :)
Ето ги:
http://co-uk.wavin.com/master/master.js ... ontent_sub
Някой знае ли биха ли могли тези тръби да се ползват за инсталация за парно,до колко градуса могат да работят коректно.
kalin72 - майстор
Да, моята инсталация е от такива тръби, но от колекторите (разпределителя) към радиаторите.
kalin72 написа:
Да, моята инсталация е от такива тръби, но от колекторите (разпределителя) към радиаторите.
Калине аз съм от Перник, но не знам иимали ги тея тръби на наша територия, не знзам от къде да ги купя.
kalin72 - майстор
В Малмук ги има, но последния път бяха останали малко фитинги ф15 и ф16...иначе в София се намират само на едно място, Люлин, търговски център около пазара, срещу басейна.
kalin72 написа:
В Малмук ги има, но последния път бяха останали малко фитинги ф15 и ф16...иначе в София се намират само на едно място, Люлин, търговски център около пазара, срещу басейна.
Благодаря :supz: имаш :drinkers: :rock: =D>
radius - майстор
Четох, четох и нещо се зарибих :). Drain back ме привлича с това, че е осигурена при липса на ток и че ако няма консумация лятото, не се чудиш какво да правиш, а просто не работи помпата.
Видях обаче, че е добре заради ръждата помпата да е медна или бронзова и то с по-голям напор. Предполагам са доста скъпи, а и откъм разход на ток дали се усеща?
Друго което пишеше, че не всички колектори за подходящи за drain-back - зависи вътрешно как им е серпентината. Напр. bosch 5000 с тип "арфа" , по-добре ли е от 7000 тип "двоен меандър? Предполагам да.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 14

Тема "Изграждане на слънчева система за отопление." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: