• 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
Всичко за дърводелството
ribnikolaevi - майстор
Направо ми идва да се гръмна ...
Проблемът с канта се реши много бързо. Отрязаха се 14 мм. Но, детайла на снадката беше повреден. Около 1 мм от лицето на всеки от детайлите...
Има ли решение?
ribnikolaevi - майстор
Никой нищо не казва ...

Помагайте
ZEDYCUS - майстор
Ако пуснеш една снимка, няма да е лошо. Имаш напредвид, че е накъртен постформинга ли?
ribnikolaevi - майстор
Плота не е при мен в момента и не мога да го снимам.
Момчетата, дето го правят, пуснаха оберфрезата за да изрежат легла за рибките. Казаха, че шайбата на фрезата повредила повърхността (оберфрезата лежеше върху лицето, като рязаха). Повредата е около мм от двата детайла към откъм снадката.
ribnikolaevi - майстор
Докато чакам включване за сериозния прболем с плота, ако някой може да даде идея какви панти да ползвам за една ревизия (може и изцяло да се маха вратичката).

Прикачен файл

Ревизия.jpg
Ревизия.jpg (76.55 KиБ) Видяна 2684 пъти
ZEDYCUS - майстор
ribnikolaevi
Плота не е при мен в момента и не мога да го снимам.
Момчетата, дето го правят, пуснаха оберфрезата за да изрежат легла за рибките. Казаха, че шайбата на фрезата повредила повърхността (оберфрезата лежеше върху лицето, като рязаха). Повредата е около мм от двата детайла към откъм снадката.
Нещо бъркаш ми се струва. Фрезера няма шайба, а има лагер, а той не може да нарани повърхността на плота, защото се опира челно на ряза под ръба. По скоро ръбчетата са наранени от гайката на цангата, ако е бил вкаран повече фрезера в цангата. Но щяха да видят още на първия плот като фрезоват. Ако е такъв случая, само ново минаване по шаблона оправя проблема.
Имам чувството, че говориш без да си видял резултата на живо. :?

За пантите така както си го нарисувал има успоредни панти. http://mebeliporychka.com/danco-panta-9 ... -5709.html

Прикачен файл

frezer.jpg
frezer.jpg (77.7 KиБ) Видяна 2666 пъти
ribnikolaevi - майстор
Видях резултата, за мое съжаление...
Оставих единия да работи и като се върнах беше свършил работата. Каза че шайба ли, гайка ли и аз не знам какво е повредило. Повърхността беше тъмна на мястото на повредата, но не съм я заглеждал подробно. Качиха си парчетата в буса и това беше.
Новото минаване с шаблона и на мен ми се струва логично решение, но се притеснявам за "женската" част от сглобката, дали е възможно да стане по този начин...
ZEDYCUS - майстор
Щом са взели плотовете, не виждам смисъл от паниката ти. :partyman: Всичко ще си дойде на мястото. :wink:
ribnikolaevi - майстор
Голяма работа е това полиуретаново лепило. Вече го ползвам не само пре мебелите.
Една модификация на прихващането на гръб от фазер е именно с полиуретаново лепило + пирончета.
При варианта само с пирончета като вдигах гардероба в детската и някои се разковаха. От едно вдигане. Мислех за варианта на Шопа, с винтове, но в случай, че страницата е видима, главите на винтовете бутат шкафа напред. Затова модифицирах с лепило + пирончета. Бързо, лесно ... здраво.
Снощи си залепих една душ-пита, която при падане се беше строшила, ще видя колко време ще изкара ...
То, благодарности на Шадоу, който ме светна за това лепило.
ribnikolaevi - майстор
Трябва вече да купя коритото на мивката. Мисля да е единично, без отцедник, за шкаф 600. Търся с по-голяма дълбочина.
Питането ми е за избор на дебелина на ламарината, вида и (каква марка стомана)има едни като гофрирани стоят, те по-добри ли са?
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40

Тема "Мебелите за един апартамент - от идеята до реализацията" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: