Ако ти е по-дълъг пътя направи делта Т на изключване да ти е 5С, а ако е 5-10м (еднопосочно) можеш да го настроиш на 3С. На 0 има опасност да не работи коректно, заради загубите и пада на температурата по пътя.
syncho написа:Добре де, ти мнение ли искаш или просто да се похвалиш какво си направил? До момента единствено критики има към всеки, който се е опитал да даде някакво мнение.Много по лесно щеше е да си го преместя от единия крачол в другияда и да не ти бях отговарял. Или да си ударя един доброволен бан както направи Стоян.
Като си решил да го правиш по определен начин защо изобщо пишеш, че искаш мнения?
Аз мнение по темата не съм искал дори точно обратното от мен искаха и си казвам каквото знам за да помогна.
Ама си мисля, че прав е бил Христос като е изгонил търговците от храма. Мисля че и тук във този форум май трябва да стане същото. Все пак е форум за взаимопомощ и всеки има собствено мнение. А аз се опитвам точно да спра неразумните предложение. Но явно ти вообще не си си направил труда да прочетеш за какво говорим. Ама дай да си предлагаме стоката. Поне от подписа ти това се разбира. Ако е друго нека бъда извинен.
Bultiger написа:.......и така - крастата трябва да се чеше - нЕма как, а моята изолация ми се струва добра не знам дали е гъбеста или не, но изолира добре, пък откритите части са надеждно защитени - набутал съм ги в кабелни канали херметизирани със силикон, останалите ще ги измисля как, ама няма да позволя да влиза вода вътре...интересно ще ми е зимата колко макс ще успява да качи - тогава ще си проличи изолацията дали е добра - това са си 50метра трасе...Щом си и в кабелни канали си направо супер. Нямаш никакви ядове само дето пустите след някоя година деполемиризират и се разпадат. Ултравиолета им действа пагубно. Спасявам ги като им лепя от алуминиевото тиксо от горе. Но ако държиш на фасона да си е бяло става кофти.
Тя зимата е много относително понятие. Понякога има много слънчеви дни и колкото изкяриш. И нищо да е за останалия период да работи както трябва доволно.
При мен нямам тая грижа защото ако няма топла вода автоматично преминавам на доподгряване от БГВ-то на газовия котел. И 5 градуса да е качило пак е икономия. Само дето тия пусти монополисти ми я изяждат лятото заради таксата достъп но газопреносната мрежа. И това най много ме е яд.