• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 21
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
syncho - майстор
Ако ти е по-дълъг пътя направи делта Т на изключване да ти е 5С, а ако е 5-10м (еднопосочно) можеш да го настроиш на 3С. На 0 има опасност да не работи коректно, заради загубите и пада на температурата по пътя.
lov - майстор
syncho написа:
Добре де, ти мнение ли искаш или просто да се похвалиш какво си направил? До момента единствено критики има към всеки, който се е опитал да даде някакво мнение.

Като си решил да го правиш по определен начин защо изобщо пишеш, че искаш мнения?
Много по лесно щеше е да си го преместя от единия крачол в другияда и да не ти бях отговарял. Или да си ударя един доброволен бан както направи Стоян.
Аз мнение по темата не съм искал дори точно обратното от мен искаха и си казвам каквото знам за да помогна.
Ама си мисля, че прав е бил Христос като е изгонил търговците от храма. Мисля че и тук във този форум май трябва да стане същото. Все пак е форум за взаимопомощ и всеки има собствено мнение. А аз се опитвам точно да спра неразумните предложение. Но явно ти вообще не си си направил труда да прочетеш за какво говорим. Ама дай да си предлагаме стоката. Поне от подписа ти това се разбира. Ако е друго нека бъда извинен.
Bultiger написа:
.......и така - крастата трябва да се чеше - нЕма как, а моята изолация ми се струва добра не знам дали е гъбеста или не, но изолира добре, пък откритите части са надеждно защитени - набутал съм ги в кабелни канали херметизирани със силикон, останалите ще ги измисля как, ама няма да позволя да влиза вода вътре...интересно ще ми е зимата колко макс ще успява да качи - тогава ще си проличи изолацията дали е добра - това са си 50метра трасе...
Щом си и в кабелни канали си направо супер. Нямаш никакви ядове само дето пустите след някоя година деполемиризират и се разпадат. Ултравиолета им действа пагубно. Спасявам ги като им лепя от алуминиевото тиксо от горе. Но ако държиш на фасона да си е бяло става кофти.
Тя зимата е много относително понятие. Понякога има много слънчеви дни и колкото изкяриш. И нищо да е за останалия период да работи както трябва доволно.
При мен нямам тая грижа защото ако няма топла вода автоматично преминавам на доподгряване от БГВ-то на газовия котел. И 5 градуса да е качило пак е икономия. Само дето тия пусти монополисти ми я изяждат лятото заради таксата достъп но газопреносната мрежа. И това най много ме е яд.
syncho - майстор
lov написа:
syncho написа:
Добре де, ти мнение ли искаш или просто да се похвалиш какво си направил? До момента единствено критики има към всеки, който се е опитал да даде някакво мнение.

Като си решил да го правиш по определен начин защо изобщо пишеш, че искаш мнения?
Много по лесно щеше е да си го преместя от единия крачол в другияда и да не ти бях отговарял. Или да си ударя един доброволен бан както направи Стоян.
Аз мнение по темата не съм искал дори точно обратното от мен искаха и си казвам каквото знам за да помогна.
Ама си мисля, че прав е бил Христос като е изгонил търговците от храма. Мисля че и тук във този форум май трябва да стане същото. Все пак е форум за взаимопомощ и всеки има собствено мнение. А аз се опитвам точно да спра неразумните предложение. Но явно ти вообще не си си направил труда да прочетеш за какво говорим. Ама дай да си предлагаме стоката. Поне от подписа ти това се разбира. Ако е друго нека бъда извинен.
Подписа си ми е подпис за това да се вижда какъв съм и от къде съм точно за да няма такива излияния. Нито имам намерение да продам 20м изолация нито я внасям, нито нищо - използвам я, защото знам, че е добър продукт и толкова. Реших да се намеся защото заради съвети от сорта на аз съм с 6мм мирелон на слънчевата инсталация и нямам никакви проблеми, гърмят къщи и хора си скубят косите. Ти проблеми няма да имаш, но както си я сложил така е можело и без нея направо. Тук друг човечец мислил да си изолира нещо с подложка за ламиниран паркет... направо нямам думи. То човек като ви даде някой смислен съвет и веднага му скачате. Ми давайте... чукайте си главите с каквото намерите в задния двор, завивайте си тръбите с одеала, слагайте найлони по прозорците (също върши работа нали?) и се заблуждавайте, че правите нещо.
lov - майстор
Поне преди да пишеш нещо в дадена тема вземи та я прочети както трябва. А не после да ми разправяш за одяла и чаршави.
Жив и здрав.

Пък на който му трябвам знае къде и как да ме намери. Аман от философи.
dimitarg - специалист
Кабелните канали трябва да са ПВЦ за да не стареят от слънцето, (понеже и аз съм с канали), но се намират трудно. Единствено от Люгранд съм доволен, но са доста скъпи.
syncho - майстор
dimitarg какво точно те кара да мислиш, че ПВЦ-то не старее от слънцето?
dimitarg - специалист
Поливинил-хлорида ме кара да мисля, че забавя стареенето.
syncho - майстор
Ако има излагане на слънце не бих ползвал ПВЦ канали, защото си старее и съм виждал даже и улуци (които би трябвало да са по-издържливи) "изгорели" от слънцето и губят всякаква гъвкавост и при първата по-сериозна деформация (удар, разширение при замръзване и др.) направо се цепят на парчета, а понякога и от самото температурно разширение, което имат се цепят. Сигурно има и качествени с някакви подобрители вътре, но навярно цената ще им е чувствително по-висока. Даже не вярвам и в магазин да препоръчат да се ползват обикновените ПВЦ канали за открит монтаж.
dimitarg - специалист
Моите канали са на закрито, но са в непосредствена близост до прозорците и са изложени на слънчева светлина. Масовите канали, които се продават по ел. магазините са доста тънки и още при монтирането им се огъват. Капаците им се затварят ненадежно, нямат "разпънки" от вътрешната страна и т.н. Legrand са хубави, но цената им е в пъти по-висока от останалите.
Bultiger - специалист
E - те Legrand и декоративни панелчета за ключове по 430лв продават, онзи ден ги загледах и се чудих дали не е грешка и я няма десетичната ама...толкова си бяха... :) няма смисъл в такъв случай от тези канали, по-скоро обикновени и увиванье с алуминиева лепенка, поне аз така ще направя...да се похваля - днес ми донесоха по телефона - 74 градуса на картинката с темепратурите на бойлера, се появили...като старта е от 27 сутринта...за съжаление докато се прибера ще спаднат на 72 поне - няма да мога да дам снимков материал. Вчера стига 72, ама за 30-40 минути спадна на 70...във високите температури май изолацийката на шишката издъхва здраво...ще го завивам зимата - то се е видЕло :)...а да - и да допълня - ако някой се сдобие с управление от Елдом Грийнлайн - трябва да се внимава при работа с режимите както са показани на картинките по-долу, защото са различни окъм начин на действие, икконата им обаче се различава само по таймера зададен за работа на ток (вкл. на нагревателя), а ако в настройките махнете отметкире на таймера - иконата им става една и съща...вследствие на което при мен вчера като си играх с настройките се озверих на факта при зададена диф. разлика 10градуса, 71 градуса в бойлера и 86 на колектора помпата не ми работи...не миработи, ама щото за градуси на работа на ел. нагревателя съм задал 42 :):):), иконите на режимите еднакви и падна чудене, ама днес се усетих

Прикачен файл

2013-07-29_174421.png
2013-07-29_174421.png (91.25 KиБ) Видяна 3207 пъти

Прикачен файл

2013-07-29_174402.png

Прикачен файл

2013-07-29_174215.png
2013-07-29_174215.png (55.83 KиБ) Видяна 3207 пъти
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10