• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
mir4oto - специалист
ако стотина лева, ти се струват разумна цена от сарк за пистолет и 20 мл смола :-D
hidrazin - майстор
mir4oto написа:
ако стотина лева, ти се струват разумна цена от сарк за пистолет и 20 мл смола :-D
:shock: :shock: :shock: То за 100 лева ще покрия поне квадрат и половина с епокдидна смола при дебелина 2 мм ( три литра смола).
:partyman:
bdimov - специалист
mir4oto написа:
100-те лева за пистолета няма да са проблем. Важно е колко ще струва после консуматива ( тубичката ). На мен ми трабва за малки серии и то не еднократно, така че инструмента си е инструмент. Цялата работа е смолата/силикона да не е много скъпа за да има файда от цялото упражнение и крайния продукт да не е прекалено скъп. Преди време бях питал в една фирма по съвсем друг повод, колко ще ми струва 50 броя обемни стикери ( около 2,5х5см ) и по спомени ми казаха 1,2 лева за брой. В предвид ценообразуването по принцип на стоките и услугите слагам от тези 1,2 лева 0,2лева да е силикона, което мен като ориентировъчна цена ме устройва. :)
sspoko - специалист
bdimov написа:
mir4oto написа:
100-те лева за пистолета няма да са проблем. Важно е колко ще струва после консуматива ( тубичката ). На мен ми трабва за малки серии и то не еднократно, така че инструмента си е инструмент. Цялата работа е смолата/силикона да не е много скъпа за да има файда от цялото упражнение и крайния продукт да не е прекалено скъп. Преди време бях питал в една фирма по съвсем друг повод, колко ще ми струва 50 броя обемни стикери ( около 2,5х5см ) и по спомени ми казаха 1,2 лева за брой. В предвид ценообразуването по принцип на стоките и услугите слагам от тези 1,2 лева 0,2лева да е силикона, което мен като ориентировъчна цена ме устройва. :)
Аз си взех такъв комплект преди 4 години /в момента не знам каква е цената/ и си струваше за малки серии спрямо цената която предлагаха рекламните агенции, най добре е ако серията ти се покрива с една доза, ако си поръчваш имаи в предвид че няма да е лошо да си вземеш повече от тези смесителните накрйници те струваха стотинки защото смесените в тях компоненти засъхват и не могат да се ползват многократноимай в предвид че първите една две дози ще имаш по голям разход докъто ти свикне ръката с пистолета.
hidrazin - майстор
Щом няма да е за еднократна употреба и макар и малки серии инструмента си заслужава. Ако си го купиш пиши каква му е цената и цената на консумативите.
bdimov - специалист
hidrazin написа:
Щом няма да е за еднократна употреба и макар и малки серии инструмента си заслужава. Ако си го купиш пиши каква му е цената и цената на консумативите.
Ами оказа се че засега няма да си го купя :lol: Както бях написал цената на пистолета не е проблем стига консумативите да са достъпни но в крайна сметка не излиза сметката.

Цена на пистолета 60 лева с ДДС. ( което за моя случай си е супер ). Консумативите обаче ме утрепаха. 17 лева е тубичка от 50 мл. ( като го сметнах за литър ми стана лошо :lol: ) Просто това, което бях замислил е в "стотинковия" ценови клас, а при тези цени на консууматива няма как да ми излезне сметката. Затова ще продъплажам експериментите с различни видове ценово достъпни смоли. :)
mir4oto - специалист
И от двете места ли ти казаха тази цена?! Двете фирми продават различен полимер и цените са им различни. Има и друго решение, което беше към 50-60 лв за 2 литра, а така като се замисля :-k се сещам и за още едно, еднокомпонентно решение за около 150-60 лв литъра.
  • 1
  • 2

Тема "Питане за силикон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: