Мечтата на всяка домакиня
Леворъков написа:
1. Съпругата ми казва къде да е кухнята а аз трябва да намеря решение - ЗАКОН не подлежи на коментар.
2. Съдомиялната е малка 55см. на 60 см. и си я имам (подарък от кума), така че трябва да и намеря място (а имам и малко дете така че си работи поне веднъж на ден)
3. И в момента (в квартирата) така са подредени (отдолу пералнята върху нея съдомиялната и най-отгоре микровълновата) на балкона и сме свикнали и стигаме без проблеми уредите.
4. Големия сериозен въпрос, който повдигате е за печката прави сте :? , но не мога да й измисля друго място. Наистина може би най-големия проблем ще бъде с почистването. Като духа или вали - ами ще омириша къщата или няма да готвя. За боба си купувам готов в буркани по 2,80 лв. :)
5. Мисля под прозореца да сложа (не знам как се казва точно) една дъска (не знам от какво) защото ако забелязвате няма място за плот на, който да сложиш да си нарежеш паржолите. :shock:
Zdravejte,
70 см хладилник = 60 + 10 за разстояние.
60 см печка
60 см пералня
60 см миялна
------
250 общо

остават 33 см за мивка :(. Ако ширнината на миялната е < 60 см. Печелим още малко.
Не погледнах височинатата на прозореца, но идеата е от ляво надясно, Хладилник, над него микрова, мивка, с пространство отдолу/шкаф, пералня, до нея миалня и тогава в другия ъгъл печка. Мивка, пералня, миалня - се обединяват с плот за да може да си режете разни неща.
Къде ще си държите съдовете обаче.....
Леворъков - напреднал
Благодаря за съвета. Разбирам идеята от ляво на дясно, но пък в дясно са изводите за вода и мръсен канала. На всичкото отгоре строителите пробиха отвор за аспирация над мивката :?
Леворъков - напреднал
Направихме ремонта. И въпроса много наболя.
След дълго обикаляне (шеметни оферти и срокове за доставка) решихме сами да си правим кухнята.
Та да ви попитам:
1. Гръбче на кухнята от какво се прави? (всъщност от тях ли се почва?)
2. Мога ли да сложа гръб на цялата стена?

Прикачен файл

IMGP0859-v1.jpg
IMGP0859-v1.jpg (105.92 KиБ) Видяна 7112 пъти
shadowman - майстор
Първо проект послед другото. Ние започваме от долу на горе (има и обратен вариант, но рядко го правим), монтираш долен ред, после плотове (работния и гърба) и най-отгоре горния ред. Гърба е с цвета на плота, дължината му е малко над 4м и е широк около 65, но се окрайчва на 60 или 63 според работата. Също така ако се искаш да минеш по-тънко може да сложиш ламинирано ПДЧ за гръб (демек от материала за кухнята)...
Леворъков - напреднал
Здравейте отново. Студовете спукаха всички радиатори. Използвахме сучая, за да направим промени в парното, което пречеше много. Така освободихме място под прозореца. Ето и снимката.
Въпроси:
Според вас може ли да се сложи мивката под прозореца и да стигнат тръбите до канала?
Какъв наклон трябва да имат тези тръби?
Някакви идей за разположение на кухненската мебел?

Прикачен файл

SP_A0063-1.jpg
С преместен радиатор
SP_A0063-1.jpg (92.94 KиБ) Видяна 6743 пъти
Rumen Iankov - специалист
Щом са ти замръзнали радиаторите не слагай тръбите на мивката на външната страна защото могат да замръзнат.И вземете вкопайте тръбите на парното в стената.
mlado-maistor4e - специалист
Rumen Iankov написа:
Щом са ти замръзнали радиаторите не слагай тръбите на мивката на външната страна защото могат да замръзнат.И вземете вкопайте тръбите на парното в стената.
Един познат си вкопа тръбите под теракота и питаи като се пръснаха какво му стана с апартамента да не говорим че беше дал едни луди пари за теракота :x
Rumen Iankov - специалист
При сегашното ново строителство всички тръби за парното минават под замазката.Друг е въпроса каква топлоизолация се прави за тях.
Леворъков - напреднал
Здравейте
1. Благодаря за отпревените предложения
2. На снимката съм представил нашата визия за нещата
3. Моля за вашето мнение и други идей

Прикачен файл

IMGP0950-1.jpg
Разположение
IMGP0950-1.jpg (76.55 KиБ) Видяна 6423 пъти
Малко инфо няма да е лошо.
Какви електроуреди имате в наличност и какви са техните размери.
Ще ви начертая проекта но, ви уверявам че ще имате сериозен проблем с височината на долен ред шкафове, която е 83 см.
Незнам дали няма вариант да си промените прозореца, т.е. да отидете във фирма , кято да ви го резне(оваряемото крило) и да ви направи нещо като мини прозорец неотваряем по него.
Така ще имате 90 см височина и никакви грижи за поместване на уредите.

Горните шкафове би трябвало да са на ширина 30см, т.е малко ще ви закриват прозореца.

Има и вариант да остане така прозореца, но ми трябват размери на ел уредите.

Тема "Кухня на 3 квадрата ?? Ужас жена ми ще ме убие ПОМОЩ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: