Stefan_62 написа:Владо да те питам, този вентилатор с кабел ли се продава?Не-вътре има лустер клема.
VLADO66 написа:Не-вътре има лустер клема.Благодаря, значи ще трябва да подготвя и кабел.
Stefan_62 написа:Владо да те питам, този вентилатор с кабел ли се продава?Не-вътре има лустер клема.
VLADO66 написа:Под пружинна имаш впредвид клапите които се слагат допълнително към вентилатораНякои са допълнително на САТА дето имам са комплект и не съм пробвал други дали могат да се закачат. Освен това :крилата" са направени от много леко фолио и самото то изпълнява ролята на пружина - така са доста безшумни.
Stefan_62 написа:Не е зле, даже е добре някой "пневмо" специалист да обясни що е дебит и що е налягане и каква е връзката м-у двете и има ли смисъл да слагаш по-голям вентилатор ако той не може да създава по-голямо налягане.VLADO66 написа:Виж си диаметъра на тръбата защото са три размераТръба още не съм монтирал /все още съм пред измазване на стените/, така, че мога да варирам с моделите. Имам налична ф-100, но този който ми предлож е с по-голям дебит и се спрях на него и ще търся тръба ф-120 въпреки, че може би и този на ф-100 ще ми свърши работа за 7 куб.м помещение, но май по-добре да намеря пърче тръба ф-120.
kozl написа:Усещам ирония в думите ти, но с извинение в този случай вентилатора няма да създав налягане в помещението, а ще отвежда от там миризми и влага. Ако беше попитал чичо Гугъл щеше да разбереш какво е дебит и какво налягане. Ето ти и малко извадки:Stefan_62 написа: но този който ми предлож е с по-голям дебит
Не е зле, даже е добре някой "пневмо" специалист да обясни що е дебит и що е налягане и каква е връзката м-у двете и има ли смисъл да слагаш по-голям вентилатор ако той не може да създава по-голямо налягане.
VLADO66 написа:В твоя случай трябва да осигуриш приток на въздух от примерно коридора така че в банята да не се създаде условие за подналягане при което дебита на вентилатора спадаИли да си отвориш прозореца на банята. Ефекта ще е най-голям ако отвън температурата е по ниска от тази в банята - защо ли
kozl написа:Или да си отвориш прозореца на банята. Ефекта ще е най-голям ако отвън температурата е по ниска от тази в банята - защо лиВиж сега "kozl" без да прозвучи като заяждане или спамене, аз ако знаех отговорите на някой въпроси нямаше да питам във форума специалистите които разбират и колеги които са се сблъсквали с някъкви проблеми. Колкото до въпросите които ми задаваш съм сигурен, че и ти самият можеш да си отговориш, а уроци не съм преподавал просто ти извадих няколко цитата от нета. И накрая с риск да ме банне някой модератор, не си мисли, че ние от провинцията ядем доматите с корените. Нищо лично, хайде да не спамим повече темата на колегата и ако не можеш да помогнеш, по-добре не пречиStefan_62 моля да ни просветлиш
Обаче мерси за уроците, че не бЕх наясно.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: