Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
vaniosl - специалист
Здравейте,искам да ви задам няколко въпроса относно сглобяемите къщи.Вярно ли е че на сглобяема къща с дървена конструкция и стени с OCB,изолация и гипсокартон после не могат да се закачат никакви неща,като кухненски шкафчета,климатици и т.н.В смисъл,ако не съм предвидил предварително точно къде ще е дадено нещо в последствие не мога да го сложа или променя мястото му.Другият ми въпрос според вас има ли фирма в България,която в действителност да отговаря на стандартите и да прави всичко,както трябва.Например материала да е с необходимата сухота да е с необходимата защита и така нататък.Разгледах много сайтове на различни фирми,но някак не ми вдъхват доверие с изключение на финландската фирма Хонка,но и там всичко се внася от чужбина.Само ми се иска да отбележа,че някак не ми допадат нещата с метална конструкция.Не знам,защо може и да греша....

А и най-накрая ще помоля разни фирми да не се регистрират и да пълнят темата с безмислени мнения(да си задават сами въпроси и да си отговарят и хвалят).В момента няма да почвам да строя,а в момента събирам информация за различните видове строителство.Благодаря ви предварително.
VLADO66 - майстор
viewtopic.php?f=47&t=39227&p=437771&hilit=%D1%81%D0%B3%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B5%D0%BC%D0%B8+%D0%BA%D1%8A%D1%89%D0%B8#p437771
Valjo - напреднал
През 2007г. купих най-евтината тогава на пазара сглобяема къща (бунгало)от софийската фирма
"Дом хоби". Бунгалото е на обща площ 80 м2, от които около 16м2 е покрита тераса. Съдържа общо помещение, коридор, баня и две малки спални. Изградено е от панели 13 см. с минерална вата. Под-дюшеме и теракот. Ползвам го за вила от март до ноември. Като цяло съм доволен от съотношението цена-качество. Имам следните впечатления и препоръки:

- на твоя въпрос-няма проблем за закачване на шкофове.Има толкова ребра в конструкцията, че все някъде попадаш на греда.
- съветвам всички, които правят нещо подобно да предвидят мазе.
- трябва да се обърне особено внимание на изолацията на плочата. Или плочата да се лее поне на 80 см.над земята.
- да се обърне внимание на покрива. При мен беше с битумни керемиди. После върху тях поставих метални керемиди.
- Да не се жалят средства за качествени лакове. Аз го лакирам през 3-4 год.

Прикачен файл

DSC00523.JPG
Tsilkov - майстор
vaniosl написа:
но някак не ми вдъхват доверие с изключение на финландската фирма Хонка,
Специално технологията на Хонка (стена от дървени трупи) е един прастар вариант за евтини бунгала които от днешна гледна точка не са нищо особенно за да не казвам че са "барака за инструменти", а понеже са внос цената им предполагам е златна.
vaniosl написа:
Здравейте,искам да ви задам няколко въпроса относно сглобяемите къщи.Вярно ли е че на сглобяема къща с дървена конструкция и стени с OCB,изолация и гипсокартон после не могат да се закачат никакви неща,като кухненски шкафчета,климатици и т.н.
Напротив - закачат се перфектно заради дървените колонки (studs) през 40/60 см. - http://ana-white.com/sites/default/file ... ls%201.jpg. Специално климатик и кухненски шкафове и на тухла да ги закачаш пак си иска специализирани крепежи.
vaniosl написа:
Другият ми въпрос според вас има ли фирма в България
Фирми дал господ - сега това че за да ги проучиш иска доста време и разговори е друга тема :lol:
Включително можеш да си хващаш бригади само за дървенията. Най-информативна е темата на колегата v_tan за неговата дървена къща която дори я строи сам.

Тема "Информация за сглобяеми къщи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: