• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
boretobobo - специалист
Според вас кога горелката гори най икономично 1/2/3/ степен.
Или когато я изключиш напълно :wink:
VLADO66 - майстор
Когато си направиш изолация на къщата и си смениш дограмата.
tysonlkr - специалист
Когато комшиите от долу имат малки деца и поддържат 26-27 'С постоянно. Тогава във вас няма да е необходимо да пускаш каквото и да е отопление :)

Когато не я пускаш горелката е най икономична. :wink:
boretobobo - специалист
:-D Сигурно съм от първите с двойна изолация EPS 5 sm Аостротерм и Вата 10 см от вътре
За 1 час на макс горелката гори 7 / 7.5 кг пелети .Как да я накарам да гори по малко на час и пак да топли толко .
boretobobo - специалист
tysonlkr написа:
Когато комшиите от долу имат малки деца и поддържат 26-27 'С постоянно. Тогава във вас няма да е необходимо да пускаш каквото и да е отопление :)

Когато не я пускаш горелката е най икономична. :wink:
Кофтито е че съм в къща значи трябва да я сменя с апартамент :lol:
hr.hristov57 - специалист
boretobobo написа:
:-D Сигурно съм от първите с двойна изолация EPS 5 sm Аостротерм и Вата 10 см от вътре
За 1 час на макс горелката гори 7 / 7.5 кг пелети .Как да я накарам да гори по малко на час и пак да топли толко .
Смени си горелката Биотеч 35 и чогунения котел със система на пелети съответстваща на топлозагубите на къщата. Сега топлиш през комина двора си!
boretobobo - специалист
hr.hristov57 написа:
boretobobo написа:
Смени си горелката Биотеч 35 и чогунения котел със система на пелети съответстваща на топлозагубите на къщата. Сега топлиш през комина двора си!
А само котела със какъв мога да го заменя отоплявам 2 по 120 м2 и бойлер 200 л .
Но имам колектори който помагат. :)
Въобще правени ли са изчисление на топлозагубите на тази добре изолирана къща или някои "майстори" са преценили на око ,че е необходима горелка с мах.мощност 35Квт, защото такава са имали. Мисля,че минималната мощност на твоята горелка е 7Квт, а съдейки по квадратурата и изолацията топлозагубите на къщата не са повече от 13-14 Квт, така че горелката ти е доста преоразмерена а котела ти е с ниско КПД, което на пелети е около 65% поради спецификата и конструкцията на водната риза за котли на твърдо гориво. Каквотао и да направиш като регулировка ще имеш преразход на пелети минимум 1тон на отоплителен сезон.
boretobobo - специалист
Да котела не е подходящ де дитрих и радиаторите са с по 2/3 глидера повече.Но ако
я сложа на по ниска степен какво отклонение ще даде и на къде
Това,че радиаторите са малко повече не е недостаък, а даже е +. Относно намаляване на мах мощност - пробвай, но едвали ще получиш желание ефект.
  • 1
  • 2

Тема "пелетна горелка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: