Водомерите не са ли в това което казвате че е комин.Можете ли да начертаете къде се пада отдушника.Друг вариянт е да сложите тоалетната чиния пред "комина" пак ще ви е по удобно.А мивката и душа няма никакъв проблем да ги сложите където искате. 

Emerald написа:Какво не ти харесва на тоалетната? Идеално си е точно там. За душ-кабина пък 80 см. са много по-добре. Колко е дълбочината на нишата?Абсолютно съм съгласен! Ако искаш може да изкараш малко напред тоалетната чиния, но точно там и е мястото!
Ще помисля като имам време. Но всичко и така е очевидно. Имаш супер-дадености. Нали не искаш вана, а душ-кабина? Няма да вкарваш там пералнята? Не виждам нищо сгъчкано на тоалетната.
Rumen Iankov написа:Водомерите не са ли в това което казвате че е комин.Можете ли да начертаете къде се пада отдушника.Друг вариянт е да сложите тоалетната чиния пред "комина" пак ще ви е по удобно.А мивката и душа няма никакъв проблем да ги сложите където искате.Водомерите са под тоалетната чиния, не мога да си представя защо е решено точно там да са
Emerald написа:Колко е дълбочината на нишата?50 сантиметра.
Emerald написа:Нали не искаш вана, а душ-кабина? Няма да вкарваш там пералнята?Ние сме от рядката порода, дето мрази ваните
крум написа:тази ниша си плаче за вградено казанчеИ аз много искам вградено казанче, а брат ми (който е в строителния бизнес и му имам доверие) непрекъснато ме разубеждава, че не били достатъчно надеждни. Та не знам още
Антония написа:Ха, Emerald, аз съм един от малкото хора, които са антимода -- никога, никога, никога не купувам модни неща, защото мразя да съм като другите, да следвам нечий друг вкус. Залагам на нестандартни решения обикновено, които никога не са били модни и съответно не могат да излязат от модаСвободна си да имаш собствени предпочитания, но в никакъв случай няма да си оригинална с готова душ-кабина. Българина е демоде в това отношение и слага масово такива колкото и да не са актуални и да не пасват на малките ни бани.
В случая проблемът ми е: искам да не ползвам плочки в банята. Много искам. Същевременно си давам ясна сметка, че колкото и влагоустойчив да е гипсокартона за бани, какъвто и специален латекс да слагам, пак няма да е добра идея за малка ЕПК баня, разчитаща на вентилация през някакво си отдушниче. Затова вариантите са два. Или слагам плочки и заграждам душа със стъклени прегради, които обаче не стигат до пода (и водата поне малко излиза от поддушовото пространство, защото нямам намерение да правя 10-сантиметров праг, уверявам те), а и покривче няма да има, та парата ще плува из цялото помещение. Или слагам душ кабина, която е затворена отвсякъде и съответно на пода си позволявам дърво, а на стените латекс.
По отношение на мебелите: харесала съм си шкафове за под и над мивка от някакво тайландско ли беше, индонезийско ли дърво със специална обработка. Светлички са на цвят, а и не заемат много място. В нишата над тоалетната ще има висок стенен шкаф за хавлии. Всички бански неща си се побират вътре, няма да има проблем с мястото. Ще има поне две огледала (вратичката на шкафа над мивката и входната врата), а осветлението ще е на две зони (над двете ниши).
Вълнувам се, понеже това е първото жилище, което ще правя по свой вкус (мъж ми е казал, че иска да има легло и бюро, за другото разчитал на моята преценка). Същевременно се оказва, че точно както аз го искам -- няма да стане. Апартаментът е 40 кв. м. (квадратче с външна обиколка ~6.5 х 6.5 метра), а в момента сме в по-голямо жилище и ни е тесничко. Надявам се, че с максимално уплътнение на празните пространства ще успея да превърна кутийката в най-уютното местенце на света. Мисля, че вече съм успяла да наредя всичко както си трябва, пък било то и само в идеите си
Обаче пустата баня е голяма дилема.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: