Първото което току що прочетох за ТИВИТ в търсачката се оказва отрицателно мнение.
Но като и да е. Мазилките са следващия ми Проблем с главно П
Няма да се лъжем.
Уж за по-добро, наех двама колеги да ми измажат външно задните северозападни стени.
Ветровее са от тази посока, и всичката вода е по стените.
Всичко хубаво ама се появиха неудачи. Мазилката се сцепи на ъглите.
Сега. Аз допуснах една основна грешка, която в интерес на истината е резултат от повърхносното четене на тази тема viewtopic.php?t=13881
Кой ме би да се хвана за тая пропорция 2:1
Абсолютна грешка! Е, добавях и по канче бял цимент, на кофа пясък, но това не променя нещата. Мазилкаа се пука, и това не е само в резултат на поеманото на влагата от стената. Другото което забравих в бързината, е да купя фибри. Майсторите си траеха, викат каквото кажеш, това правим, и аз си бърках тази смес, а на тях им гот че лепи лесно, та знае ли се.
Както и да е, сега ще очуквам ъглите, и ще ги правя отново, а цялата стена ще се финосва с нещо. Най-вероятно готови сухи смеси.
Последните дни се захванах да мажа сам, за да видя как ще ми тръгне.
Този път работех със съотношение 3:1 +1 канче цимент на кофа пясък.
Трябва да кажа, че независимо дали основата беше омокрена или не предварително, то този път пукнатините са незначителни, поне до снощи
Опитнот ми поле беше банята. 3 дни се борих сам с около 10 квадрата. Капнах, но нещата се получиха. Отклонения от равнинност, нямам повече от 5мм, плавни преходина 1м. Една добра основа а плочки...
Но като и да е. Мазилките са следващия ми Проблем с главно П

Няма да се лъжем.
Уж за по-добро, наех двама колеги да ми измажат външно задните северозападни стени.
Ветровее са от тази посока, и всичката вода е по стените.
Всичко хубаво ама се появиха неудачи. Мазилката се сцепи на ъглите.
Сега. Аз допуснах една основна грешка, която в интерес на истината е резултат от повърхносното четене на тази тема viewtopic.php?t=13881
Кой ме би да се хвана за тая пропорция 2:1

Както и да е, сега ще очуквам ъглите, и ще ги правя отново, а цялата стена ще се финосва с нещо. Най-вероятно готови сухи смеси.
Последните дни се захванах да мажа сам, за да видя как ще ми тръгне.
Този път работех със съотношение 3:1 +1 канче цимент на кофа пясък.
Трябва да кажа, че независимо дали основата беше омокрена или не предварително, то този път пукнатините са незначителни, поне до снощи

Опитнот ми поле беше банята. 3 дни се борих сам с около 10 квадрата. Капнах, но нещата се получиха. Отклонения от равнинност, нямам повече от 5мм, плавни преходина 1м. Една добра основа а плочки...