• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 15
Съвети за начинаещи готвачи.
янко - специалист
Това за содата не го знаех.Всички които съм питал и гледал я слагат директно в казана и варят
iva6ki - специалист
Ами тя нали е основа трябва време да се свърже с киселините.
Хубаво е да се изчака най вече когато се слага на вино а и
се бърка за по добър резултат.Чувал съм че и смрадликата помага
след преварката като омекотява вкуса ,но това не съм опитал още
ако слагаш на твой риск.
янко - специалист
Ще и дан 3-4 часа и ще потърся мед
stiv1961 - майстор
Поредната порция от сини сливи, днес ще правя преварка :)

Прикачен файл

140920132208.jpg

Прикачен файл

140920132209.jpg

Прикачен файл

140920132210.jpg
stiv1961 - майстор
teon написа:
тая килимявка отгоре как я закрепваш?..
Никак, влиза много плътно в казана и за всеки случай я запечатвам с тесто.
Готов съм с преварката, другата седмица ще градирам и..... в бурето :)
nikolson - майстор
Падна ми известно количество (около 25л) разнообразен винпромски алкохол - водка, коняк, джин, мастика. Кое мога да добавя в казана с джибри и кое не?
teon - специалист
...всичкото е алкохол и може да го добавиш в казана преди варенето, но имай предвид, че изварения алкохол в някаква степен ще придобие аромат от мастиката и евентуално джина...
nikolson - майстор
Да разбирам че за коняка и водката няма проблем?
teon - специалист
nikolson написа:
Да разбирам че за коняка и водката няма проблем?
...да, няма проблем...
iivanov - майстор
:? Пичове, варих ракия и първите две туби станаха лилави.Възможно ли е да е от това, че казана е почти нов.И кво да я правя тая лилавата?
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 15

Тема "Варене на ракия" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: