• 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 388
Ел. инструментите. Консумативи.
bigdragon - майстор
За колегите, които не знаят как чукча реже дърва с моторен трион:

Двама шефове наели чукча да реже дървета. Дали му един моторен трион и му казали, че трябва да отсече 100 дървета за ден и ще го наемат.
Шефовете останали малко да видят как реже и той след час бил готов. Единият казва на другия:
- Е, стига бе! Тоя отряза 500 за час!
А другият отговаря:
- А представяш ли си, ако запали триона?

И друг вариант (както аз го знам...) :-D :
Влиза чукча в магазин за моторни триони и иска машина за рязане на 100 кубика на ден.
Дават му подходяща машина и той си тръгва. На другият ден се връща и казва, че този трион е повреден и с него Чукча реже само по 50 кубика на ден.
- Вземи този трион, той реже по 200 кубика.
На другият ден чукча се връща и казва:
- Не реже, реже само по 100 кубика на ден.
Избрали по-голям трион и решили да го пробват в двора на магазина. Хваща Чукча триона и започва напред, назад да реже дърва...
teon - специалист
teon написа:
Реже се...реже се...той колегата @crez е по в час...да каже, щото на мен малко като виц ми звучи...
навремето нашенец отива на работа в Коми и всяка вечер се връща каталясал като с малко не му достига да изпълни нормата...вика го бригадира, пали една резачка, събаря 2-3 дървета пред него с учебна цел...нашия го гледа втренчено и промълвява:ама това нещо пали ли се , що не ми казахте :-D ...
...ще бия табани, ма нейсе :cool: ...в цитата по-горе , друг вариант...
monster18 - специалист
Колеги тази резачка я видях в магазин на хускварна ставали или е ментак http://www.argo-market.com/Products/Details/1583
swissmad - специалист
Марката McCulloch е евтината серия на Хускварна. Нещо като Skil на BOSCH.Така ,че не би трябвало да е ''ментак''.
teon - специалист
...не е менте, но е редно @драгозов да каже повече...от теб се иска да уточниш за какво ще я ползваш...
monster18 - специалист
за до 8 кубика дърва на година това е максималното количество дърва може да са и по малко :D
iivanov - майстор
И друг път съм го писал бързото обтягане не ме вдъхновява.
dragozow - майстор
Много си е хубава, в нея има Husqvarna 240 в друга обвивка. Реално се продава от година заедно с 340, за сега няма оплаквания. Системата за бързо стягане на веригата е надеждна и здрава, ние имахме известни подозрения от предишни модели, но не се оправдаха. На практика X-torq двигателя на Husqvarna тук се казва по друг начин. Скоро съм на семинар на Husqvarna и ще знам много неща от кухнята за новите модели. Общо взето Husqvarna дълги години не са обръщали внимание на McCulloch и сега решават че това е било грешка. Маккълък съществува от много години и имат много опит. Историята им в България започва от нашата малка фирма през 1992 година, като в продължение на 15 години бяхме официален вносител. След като Electroux дава на Husqvarna повече права в групата и се появява Хускварна България ние сме дистрибутор с малко повече права. Тази година има три изцяло ново разработени машини, през следващата се очакват още.
profesionalist_wood - майстор
Кой не би искал така да си реже дървата вкъщи? :-D http://www.youtube.com/watch?v=kYhh_i5wc2o
dragozow - майстор
Доста е тежка и омръзва, аз съм държал 3120 на Husqvarna и съм рязал със 72 см3 машина и са само за работа с ръцете надолу.
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 388

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: