Щом е нов казана трябвало е веднъж да превариш вода- мое мнение. Освен да направиш една преварка на виолетката 

iivanov написа:Ами честито. Сварил си отрова. Една от причините може да е че не си измил казана, лулата и охладителя с оцет и после вода ако не си го ползвал известно време. Другата причина която е по-вероятна - наличието на етиламин в материала. При разлагането си той отделя амоняк. Амонякът пък реагира с медта и се получават сложни медно-амонячни съединения обикновено сини на цвят. Трудно ще се отървеш от тях ама все пак пробвай с преварка. Такава ракия не е годна за пиене. Медните съединения са отровни.... първите две туби станаха лилави....
iivanov написа:Няма значение че е нов трябваше добре да го измиеш преди да вариш иПичове, варих ракия и първите две туби станаха лилави.Възможно ли е да е от това, че казана е почти нов.И кво да я правя тая лилавата?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: