Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Тани - модератор
zach_82 написа:
Тани написа:
Нека да видим дали съм те разбрал правилно. Искаш да кажеш, че вече над 700 дни си ползвал едни и същи акумулатори и след 700 зареждания капацитета им е почти същия и минаваш почти същите километри с едно зареждане, колкото си минавал в първия ден? В такъв случай, наистина грешим и ти дължим извинение! За да не чета назад, би ли ни припомнил, по колко километра минаваш през всеки от тези 700 дни? През студените дни запазва ли се пробега?
Никъде не съм казал че съм карал 700 дни. Просто 2 години, но през зимата много рядко. Да кажем 550 дни.
Ето моята сметка - 100 лева за акумулатори. Ами това е! Друго няма.
Тръгвам, минавам 5.5 км до работа. Слизам от колелото веднага дозареждам. Вечер се прибирам - още 5.5км и отново дозареждам. По някой път ходя до магазина или на разходка, но основното ми е транспорта до работа.
След всичкото това време, не съм усетил акумулаторите да издъхнат в нито един момент.
Така че мен акумулатор от 1000 лева не ми трябва, оловните вършат работата достатъчно добре. Когато реша да ги подменям пак такива ще си взема, понеже само така транспорта ми е хем екологичен, хем без пари.
Все по-интересно започна да става! Значи казваш, че не съм те разбрал правилно и не издържат 700, а 1100 зареждания! УААААУУУУУУУУ!!!! На някои литиеви батерии им дават по-малко зареждания! И казваш, че след 1100 зареждания , все още няма промяна в капацитета! :?
zach_82 - специалист
300 цикъла се дават на оловната батерия при разреждане 100%
За 5 км преход, аз я разреждам- не знам, на половина или дори на по-малко от половината. Така че е напълно възможно да бъде заредена над 1000 пъти и все още да работи.
Ето , ти досега си мислел че това е невъзможно, но фактите казват друго.
:wink:

P.S Промяна в капацитета може и да има, но не съм го усетил. Ще трябва по-дълъг преход да направя за да разбера.
Тани - модератор
Би ли ми дал линк , където да е упоменато това разреждане с 2С ( ток по-голям от два пъти капацитета) , а дори 3С и 300 зареждания. Явно ми липсва информация и затова говоря глупости. Много лесно може да провериш как ти е капацитета. Следващите три дни не зареждай акумулатора. Все ще минеш 30км! Колегата ти, който тежи 140 кг минава по 45 км с едно зареждане :wink: ! Извинявам се за недоверието към предположенията ти, но обещавам да ти се извиня след 3 дни, ако експеримента ( наистина факт, а не предположение) ти премине успешно! Пък и винаги можеш да затвориш устите на онези, който са се прецакали с онези скъпите батерии, като направите едно клипче , докато си правите разходка! Предполагам никой от тях няма да откаже. Има и такива с 6 годишни батерии!
zach_82 - специалист
Аз не искам да се сравнявам със скъпите литиеви батерии. Ясно ми е че са по-добри. Просто казвам, че тези евтините, лично на мен ми вършат работа. Няма как да правя тридневна проверка без зареждане, защото най-вероятно ще хвърля акумулаторите след това.
Нали точно с това зареждане след всяко каране, съм успял да ги запазя читави толкова време?
Просто съм ги вкарал в режим на акумулатор на автомобил, който се зарежда веднага след всяко разреждане при палене на двигателя. Не е за учудване, че такъв акумулатор, макар и оловен издържа около 5 години нали?
sasko12345 - специалист
при акумулатор на автомобил имаш за 5-10 секунди въртене и после се зарежда. Aз вече литиев и за колата бих взел много по удобно е и може да се прибира вкъщи без мъки зверски.
sasko12345 - специалист
Уж качествено олово предназначено за нашите цели ама и цената е като за литий.

http://www.tme.eu/bg/details/cyclon-e6/ ... er-energy/#
Ради Тодоров - специалист
Хайде сега да оставим оловно литиевите спорове и да обсъдим кой с какъв мотор кара.Доволен ли е от него на колко волта го използва каква максимална скорост развива по равно и на баир имал ли е проблеми смяна на лагери тунинг и други.Някъде по руските форуми четох че ги пренавивали и постигали по добри резултати.
sasko12345 - специалист
С конрадски карам 3 години никъв проблем и никаква промяна до сега карам всеки ден
ludiagsm - специалист
Аз си бях играл да превключвам от звезда в триъгълник , резултата е 1,41 пъти повече обороти и 1,41 пъти по-малък въртящ момент.
val4o89 - специалист
r_ymen написа:
...колко тъп трябва да си да обикаляш безсмислено на преходи от по 50 км..... така , че обяснете ...
Да, наистина трябва да си много тъп да обикаляш безмислено по 50км, но в случаите когато живееш в единия край на София, а трябва да отидеш в другия край в пиков час... тогава май въобще не е глупаво. Отиване и връщане общо 32-34км за отрицателно време. Сравнението с автомобил за 2000 и за 100 000 е тотално грешно.

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: