Всички имаме коли, нали ?
Chefo77 - майстор
Профи, нали знаеш, че на дизела свещите се включват само при паленето, какво гаснене те гони не зная :)
ferrari4456 - специалист
Какво общо имат свещите и аз не мога да разбера.
:?
profesionalist_wood написа:
От турбото е :lol:
Леко с газта да не излезе перката на турбото през ауспуха... :mrgreen:
ZEDYCUS - майстор
От турбото е :lol:
То требва да свири, не да ръмжи, а ако е в ред почти не се чува. Съдя по това на моя кораб майка. :-D
radius - майстор
Да не би от възрастта да ти се губят високите честоти :razz: . Турбото е нормално да се чува като ВЧ звук, не да вие .
ferrari4456 - специалист
Абе с един приятел от блока и той със същия форд, сме се хванали да го стягаме неговия.Свирене не съм чул при него, да не даваш пари и за турбо сега. :lol: Утре с момчето ще го боядисваме форда. :rock:
Илчо Илиев - майстор
Сега е като нов със свещите и ръмжи като звер :lol:[/quote]

Е как да се изрази човека...че свири като звяр ли,че да не правите още 3 страници размисли кое как е и защо е така ,а не иначе.....
Относно турбото и "свиренето" му могат да се напишат няколко реферата...
На моя курник турбото се чува да свири, особено като е студен мотора и околната темп. е ниска,но на един приятел (Вектра Б 2,0 ДТЛ) при никакви ситуации не се чува, все едно го няма....
Теориите ,че щом свири и едва ли не е заминало, според мен са леееко преувеличени, с това свирещо, не стържещо, турбо карам 35х км...
Chefo77 - майстор
Ааа, няма проблем - карай го да свири докато е студен мотора, дъълго ще те изкара още :)
Зависи от вида на турбото, от обезшумяването и от това къде е навряно. На Ровър-а ми не се чува, на Фиатката си вие.
profesionalist_wood - майстор
ferrari4456 написа:
Абе с един приятел от блока и той със същия форд, сме се хванали да го стягаме неговия.Свирене не съм чул при него, да не даваш пари и за турбо сега. :lol: Утре с момчето ще го боядисваме форда. :rock:
Не си играйте да я боядисвате, защото калниците ръждясват много, а пък и застраховките се вдигат от другия месец ,да речем с кубатура 900-1500 ще се плаща 200 лв, а от 1600 до 1800 кубика ще плащате 520 лв, а от 1900 до 2500 кубика кихате 780 лв :razz:
Всъщност ако се прецака турбото има втора ръка по 400-800лв. а ново такова излиза за...3000 лв :butthead: и още чукам на дърво да е читаво турбото че иначе...
А забравих, проверете компресията на мотора, ако няма,я карате на отпадъци.Поне мойта има компресия
ferrari4456 - специалист
Чел недочел говори.
http://www.factor-bs.com/news-27272.html
Младите шофьори също плащат по-солено за "Гражданска отговорност". Например в някои компании водачите до 25 години трябва да платят около 520 лв. за полицата. Това важи за автомобили с обем на двигателя между 1600 и 1800 кубика. Цената на застраховката може да достигне дори 780 лв., ако става въпрос за мощни джипове с обем на двигателя над 2500 кубика.
Други застрахователи повишават цената със 100% за водачи до 30 години. Някои компании пък продават застраховката с надценка от 25 на сто за шофьори, които карат колата си по-малко от година.
Често цената скача и ако водачът е причинил пътнотранспортно произшествие през последните 3 години. За сметка на това обаче съвестните водачи могат да ползват отстъпки.
С мойте 28 години стаж не ме бърка поскъпването.Другия месец ми изтича застраховката и ще правя и на двете коли ,който са по 2000кубика до сега си плащах до 400лв за двете.Сега ще видиме.
ПП Форда тръгнахме да го боядисваме, ама човека си тръгна по неговия си начин, аз мислех да го вкарваме в гаражи и такива, ама...
profesionalist_wood твоя форд е следващия :mrgreen:
Не си играйте да я боядисвате, защото калниците ръждясват много...
Ние цялата я изкърпихме и боядисахме отдолу и отстрани ,че беше скачам в колата и седалката пропада, паля двигателя, той изпада, тръгвам и гърнето на асфалта си остава. :prayer:

Прикачен файл

DSC_8070.jpg

Прикачен файл

DSC_8069.jpg
ArturDent - Почти Безобиден
Ама добре се из-акахте, направо осрахте, в/върху темата. ====

Може би на някой друг щеше да му е полезна, но след първата страница ще се откаже. ====

Тема "Как да разбера дали подгрева на дизелов автомобил работи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: