Здравейте,
След 6 години ми писна да съм дневален кюмюрджия и съм на път да сменя дървата и въглищата с пелети ако е възможно.
Моят котел - Immeras Soline 35kw
Термична мощност с въглища* (kW) 34,9
Клас на полезно действие 2
Обем на зареждане (dm3) 51,0
Минимална депресия на комина (dm3) 0,15
Дълбочина на котела (Р mm) 755
Дълбочина на горивна камера (L mm) 590
Чугунени елементи (бр.) 7
Максимална работна температура (°С) 95
Мин. темп. вода връщане съоръжение (°С) 50
Макс. работно налягане (bar) 4
Налягане при изпитание (bar) 6
Капацитет котел (1) 39
Тегло (кг) 280
Сградата - вила на 2 етажа 170м2 пвц дограма . Изолация вътрешна.Отоплявам 5 стаи +дневна със седем радиатора,коридор два радиатора,два бойлера със серпентини общо 280л,3 лири за баня. Досега съм я стоплял с този котел добре.
Вилата се обитава предимно от петък до неделя. За този цикъл в най - студените периоди съм горил 5х25кг въглища мина Черно море х6 лв/чувалчето + дърва общо за около 20лв / 1/3 м3 примерно/ или за около 50лв всичко.
Въпросът ми е : Възможен ли е монтажа на пелетна горелка на този котел,каква ще ми препоръчате и ориентировъчен разход на пелети ?
Благодаря
След 6 години ми писна да съм дневален кюмюрджия и съм на път да сменя дървата и въглищата с пелети ако е възможно.
Моят котел - Immeras Soline 35kw
Термична мощност с въглища* (kW) 34,9
Клас на полезно действие 2
Обем на зареждане (dm3) 51,0
Минимална депресия на комина (dm3) 0,15
Дълбочина на котела (Р mm) 755
Дълбочина на горивна камера (L mm) 590
Чугунени елементи (бр.) 7
Максимална работна температура (°С) 95
Мин. темп. вода връщане съоръжение (°С) 50
Макс. работно налягане (bar) 4
Налягане при изпитание (bar) 6
Капацитет котел (1) 39
Тегло (кг) 280
Сградата - вила на 2 етажа 170м2 пвц дограма . Изолация вътрешна.Отоплявам 5 стаи +дневна със седем радиатора,коридор два радиатора,два бойлера със серпентини общо 280л,3 лири за баня. Досега съм я стоплял с този котел добре.
Вилата се обитава предимно от петък до неделя. За този цикъл в най - студените периоди съм горил 5х25кг въглища мина Черно море х6 лв/чувалчето + дърва общо за около 20лв / 1/3 м3 примерно/ или за около 50лв всичко.
Въпросът ми е : Възможен ли е монтажа на пелетна горелка на този котел,каква ще ми препоръчате и ориентировъчен разход на пелети ?
Благодаря