За това кръглото на задвижката ли говориш , какъв ти беше вентила
.Сега само да не объркваме С-С1.

fbr написа:s_s1 написа: Ноо... кошмарите едва сега започваха...
Това ще да е криминален роман.
filmatoplo написа:За втора помпа за сега няма пари. Фитингите надхвърлиха и моите очаквания и финансовите ми възможности. Последните фитинги ги взех на отложено плащане даже. Минах преди да се прибера от работа през магазин с идеята да купя 2 чувалчета пелети, но като видях, че струват по 7.49 лв за брой се припотих и избягах бързо, бързо. Успокоява ме мисълта, че има достатъчно мръвка, около 500 л. вино и да не пиша колко ракия, че само за 2х20 литра съм платил акциз. Е, и 40 м3 дърва, са налични, голямата част сухи от 2007 г. строителни ползвани греди.Има напредък
, ама снимай целия краен резултат -котел ,вентил , помпи и тем подобни .
filmatoplo написа:Стига бе човек, как така ще тече , от калчищните резбови връзки ли тече
, а тези фитинги за белите тръби фи 16 , какво ги правиш че и от там тече .За резбите с калчища , отделяш си калчище в ширина около 1 сант и тънко около 2-3 мм и дълго към 30-35 см това за 1 цол , поставяш калчището под резбата като напред стърчи 10 санта , отзад 25 санта и задния край навиваш по посока на завиването на резбата , като ти остане и отзад 10 санта , събираш двата края в един и заедно го донавиваш , сетне намазваш калчищата с настърган и намокрен сапун , с така направена връзка и само на ръка държи , но ти си ги стягай
.За ракорните връзки -режеш равно тръбата , поставяш на тръбата гайката , поставяш пръстена , с един гаечен ключ да го ползваш да направиш леко под конус вътрешния край на тръбата да не скъса О пръстените във фитинга , като завъртиш леко ключа в тръбата да заобли острото ръбче
Надяваш тръбата във фитинга до край , връщаш пръстена , после гайката и затягаш -усеща се до кога , да не прекалиш със стягането
.Да не ти разправям аз какви майстори ме учеха в практиката още 90 те години
-калчища и синя боя
целия се оплесквах , после по професионалните майстори факири ползваха грунд
.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: