• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
khrist - специалист
Налага се рязане на рамката, защото при отваряне самата скара първо хлътва навътре и после излиза над рамката. Механизма не е изнесен маскимално към края, за да седи отворена скарата, иначе когато сложиш матрака с юрганите тежеста става доста голяма и опорната точка не може да я понесе. Тежеста при отворено положение също трябва да е разпределена върху всички болтове държащи механизма, изместването към края ще напъва двата крайни, единия нагоре, другия надолу. Казано по-просто центъра на тежеста при отворено положение трябва да е близо до механизма, може да компенсираш с по-мощни амортисьори, но товариш закрепването към рамката и може да го изкъртиш. Моята скара я взех готова с монтирани механизми, вярвам на инженерите, които са изчислили къде да са те, за това реших да пригодя леглото към нея, вместо да проявявам самодейност, а и изрязванията не влияят на здравината на конструкцията.
На въпроса за закрепването на механизма, продават се специални дюбели с външна резба за навиване в ПДЧ-то чрез лимбус и на тях завиваш болтовете за механизма.
Прикачен файл:
0250204.gif
0250204.gif (25.61 KиБ) Видяна 6744 пъти
Прикачен файл:
0250204a.gif
0250204a.gif (13 KиБ) Видяна 6744 пъти
didonekoisi - специалист
Колега не се бях замислял за опорната точка, но дръпнах механизма малко назад.

Набързо какво се случва дотук, че пиша от работа.
Плоскостите.
Изображение
Подматрачната рамка.
Изображение
Вътрешната кутия.
Изображение
Механизма с амортисьори 1100N. Рамката излезе доста здрава :-D .
Изображение
И вече облечено.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Стана много добре и много здраво. Като имам възможност ще пиша по нататък подробности.
Чакам плоскости за кухнята, механизмите вече съм ги взел.
miliad - майстор
Добре се справяш.Браво
Само да вметна за следващите които, ще четат темата и ще се учат от теб.
Това зарязване на царгите на леглото НЕ Е НЕОБХОДИМО.
Грешно ти е заложен механизма и за това рамката потъва в леглото.
Механизма трябва да е изтеглен назад до задния ръб на рамката/най-много на 2см от ръба/ и тогава няма проблеми.
Нямам идея какъв е матрака, но рамката ми се струва слаба.Визирам сглобката. По един винт и лепило вероятно, няма да устискат дълго на напрежението при вдигане и сваляне.
didonekoisi - специалист
Още малко снимки на леглото, вече в завършен вид.
Изображение
Изображение
Изображение
mrdds - специалист
miliad написа:
......
Нямам идея какъв е матрака, но рамката ми се струва слаба.Визирам сглобката. По един винт и лепило вероятно, няма да устискат дълго на напрежението при вдигане и сваляне.
Аз също съм на това мнение.И нашата спалня я правихме по поръчка със същите механизми,но подматрачната ни рамка е от Нани-метална с букови двойни ламели с променяща твърдост.Трябва да предвидиш колко много децата обичат да скачат по леглата :lol:
Според мен тази чамова рамка ще се счупи при първата по-бурна нощ с жена ти ...
Разбирам,че парите са на свършване и гледаш да минеш тънко,но това е временно - повярвай ми!
105 кг съм и съм чупил легла не веднъж. :?

Между другото сподели колко пари ти излезе материала за спалнята и какъв размер е.
Bradley - специалист
mrdds написа:
miliad написа:
......
Аз също съм на това мнение.И нашата спалня я правихме по поръчка със същите механизми,но подматрачната ни рамка е от Нани-метална с букови двойни ламели с променяща твърдост.Трябва да предвидиш колко много децата обичат да скачат по леглата :lol:
Според мен тази чамова рамка ще се счупи при първата по-бурна нощ с жена ти ...
Разбирам,че парите са на свършване и гледаш да минеш тънко,но това е временно - повярвай ми!
105 кг съм и съм чупил легла не веднъж. :?

Между другото сподели колко пари ти излезе материала за спалнята и какъв размер е.
същата история при мен - аз 120 + жената 50-на = 170 - по едно време ми писна и "измайсторих" (много силна дума) едно чудовище от 8х8сантима гредички - нема чупене :finga: :finga: :finga:
didonekoisi - специалист
Материала за леглото е 18мм турско ПДЧ избелен дъб. Материала + разкрой + кантиране + фазера ~150 лв.

Рамката мога да я подсиля с още напречни гредички, само там може да поддаде иначе останалата част от рамката ляга върху куия от ПДЧ и няма как да се счупи.

Почна се с кухнята.
Изображение
Изображение
Глухия шкаф за мивка.
Изображение
Изображение
Залагане на водачи.
Изображение
Изображение
Получи ми се от първия път :-D .
Изображение

Изображение
Изображение
Плотовете заспаха до милиметър, много съм доволен.
Имам няколко детайла за корекция и продължавам.

П.П. Сглобих и маса, но явно съм забравил да я снимам, на снимките се вижда бегло. Много добре направих че първо нея сглобих иначе щях да работя на земята, което е доста неудобно.
dinko85 - напреднал
Колега,завърши ли ремонта...?
KnauFer - специалист
Страниците на долните шкафове,стъпват на дъното,а не отстрани!
С фреза се обработват страниците и дъното,блендите,след което се монтира фазера ..
Нивелират се корпусите,свързват се по между си с свързващи болтове и т.н.
didonekoisi - специалист
Ремонта почти съм го приключил, даже от месец и нещо вече съм се нанесъл и правя дребни довършителни работи, които обаче си отнемат време.
Скоро ще кача снимки, че напоследък нямам време.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "Двустайно ново жилище" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: